Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τη στάση της Δημοτικής Αρχής ΝΔ - "κεντροαριστερών"

Tην ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή ΝΔ - προθύμων "κεντροαριστερών" κομπορρημονούσαν με πομπώδη δελτία τύπου πως «Χαρδαλιάς – Τομπούλογλου σχεδιάζουν το αύριο της πόλης» η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούσε σε σύμπτυξη τμημάτων της Γ' και Δ 'τάξης στο 5ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ πιέζει  για συγχωνεύσεις και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία.

Φυσικά τόσο ο, κατά τα άλλα λαλίστατος, Δήμαρχος της ΝΔ κ. Τομπούλογλου όσο και ο "συνδικαλιστής εκπαιδευτικός" Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γούλας έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για τη νέα βάρβαρη αυτή απόφαση σε βάρος των παιδιών μας.

Δημόσια Δημοτικά Σχολεία με 26άρια και 27άρια τμήματα, με μειωμένη οργανικότητα σήμερα και ενδεχόμενο κλείσιμο αύριο, με παιδιά αποκλεισμένα από το σχολείο της γειτονιάς τους προκειμένου να μη σπάσουν τμήματα, τέτοιο είναι «το αύριο της πόλης» που απεργάζονται η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τους «εκλεκτούς» της σε Περιφέρεια και Δήμο.

Μάλιστα με πρόσφατη  εγκύκλιο του υπουργείου, παντελώς αυθαίρετα και αντιπαιδαγωγικά, δεν προβλέπεται μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα που υπάρχει Παράλληλη Στήριξη και επιπλέον προκρίνεται η μετακίνηση  μαθητών σε άλλα σχολεία αντί για κατατμήσεις τμημάτων.

Αυτή η πολιτική που θεωρεί περιττό κόστος τα δικαιώματα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και τη ζωή, την οποία έχουν υπηρετήσει όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ , του ΠΑΣΟΚ και των συμπληρωμάτων τους πρέπει να βρει απέναντί της αποφασισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε εργαζόμενο.

Διεκδικούμε αποφασιστικά

● ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

● ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

● ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

● ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

● ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ