ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης στις εκλογές του Μαΐου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Για Δήμαρχο, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα είναι στο πλευρό σου. Που θα διεκδικούν τις δικές σου ανάγκες, ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και τοπικών αρχών των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου. Αυτών που με χίλια νήματα διασυνδέονται με τα όργανα της ΕΕ και τις αποφάσεις που πετσοκόβουν τα δικαιώματα σου.
Δώσε απάντηση και όχι συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, τον εμπαιγμό, τα ψευτοδιλήμματα.
Καταδίκασε με την ψήφο σου: την πολιτική που θυσιάζει μισθούς και συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, υγεία και παιδεία χάριν της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Την εκτόξευση της φοροληστείας, τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, στην υγεία. Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τηω υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας, την μετατροπή της χώρας μας σε γιγάντια αμερικανονατοϊκή βάση.
Αυτά εφαρμόζουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, των κομμάτων που από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Αυτή την πολιτική υπηρέτησε η διοίκηση Βασιλόπουλου, ο οποίος ως δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα
 • Έκανε το Δήμο “πλυντήριο” για το ξέπλυμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρέδωσε τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου.
 • Αποδέχθηκε την αντιδραστική αξιολόγηση. Επιχείρησε να λειτουργήσει παιδικούς σταθμούς με απλήρωτη “εθελοντική” εργασία. Έκανε απολύσεις παρατασιούχων, τους οποίους επαναπροσέλαβε μετά από αντιδράσεις.
 • Εξωράισε τις ανατροπές στην υγεία. Συναίνεσε στην είσοδο ΜΚΟ σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικής πολιτικής. Ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση των σχολείων, για τα απαράδεκτα μπαλώματα σε νηπιαγωγεία, για το συμβιβασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
 • Στήριξε τη φοροληστεία. Απογείωσε τα έσοδα από την τοπική φορολογία. Στήριξε λογική της ανταποδοτικότητας. Προχώρησε σε κατασχέσεις μικροοφειλετών. Επιχείρησε να βάλει παρκόμετρα.
 • Παρέδωσε μεγάλο μέρος του πράσινου σε ιδιώτες (με εργολαβία-μαμούθ 1,3 εκατομμύρια!). Προωθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων και συμμετέχει σε προγράμματα της ΕΕ στη λογική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που θα φορτώσουν νέα βάρη στους δημότες.
 • Φλερτάρει με αλλαγές χρήσης γης σε “φιλέτα” (λχ ΚΑΤΕΕ). Έχει εγκαταλείψει σημαντικούς ελεύθερους χώρους (λχ Μπριτάνια, Ρενώ). Η στάση της απέναντι στα ΣΔΙΤ και τον ν. 4277/2014 αποδυναμώνει τη διεκδίκηση του ενιαίου δασικού χαρακτήρα του Άλσους. Απέκρυψε τους κινδύνους που σχετίζονται με το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
 • Εξωράισε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ-ΗΠΑ στο προσφυγικό, την πρόσδεση της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα.
Αυτή η πολιτική, που εκπορεύεται από τη στρατηγική της ΕΕ , αποτελεί κοινό τόπο όλων των άλλων παρατάξεων. Είτε εμφανίζονται ως «νέοι» και «άφθαρτοι» είτε πλασάρονται ως «δοκιμασμένοι» και «ικανοί» - είναι πλήρως «εξαρτημένοι» από την αντιλαϊκή πολιτική. Σε όλα τα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια το στίγμα δίνουν παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανακυκλωμένα υλικά του παρελθόντος, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη.
Οι θέσεις τους όμοιες σαν σταγόνες νερού, προβάλλουν ένα Δήμο που με “έξυπνο” τρόπο θα χαρατσώνει τους δημότες. Τα βρίσκουν για αυτό οργιάζουν οι μεταγραφές και το πάρε-δώσε για την επομένη μέρα, .
Η Λαϊκή Συσπείρωση τίμησε τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.
Ήταν η μόνη φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Πήρε πρωτοβουλίες, για την ελάφρυνση των ανέργων, για τα σχολεία, για το 1ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο, για τους συμβασιούχους, για την προστασία των μικροοφειλετών, για τους παιδικούς σταθμούς. Εμπόδισε αντιλαϊκές επιλογές.
Ανέδειξε ότι στην περιοχή μας προωθούνται αστικές αναπλάσεις και χωροταξικοί σχεδιασμοί σε αρμονία με το αντιλαϊκό ΡΣΑ. Με επίκεντρο το νέο γήπεδο, εξυφαίνεται ένα σύμπλεγμα εμπορικών και παρεμφερών χρήσεων που αλλάζουν τις χρήσεις γης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Ήδη, με ευθύνη της διοίκησης Γκότση στη Ν. Ιωνία και την σιωπή της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου, παραδόθηκε ο χώρος απέναντι από το σταθμό του Περισσού. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι χώροι της Μπριτάνια και του Τεγόπουλου, της MAVA-Ρενώ, προωθείται η τσιμεντοποίηση του Ποδονίφτη. Ήδη ορισμένοι θέτουν θέμα άρσης της προστασίας του παραδοσιακού οικισμού, συγκροτήματος ΚΑΤΕΕ κτλ
Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι η εικόνα της απροσπέλαστης Δεκελείας, της συγκέντρωσης του κλάδου της εστίασης και της γιγάντωσης της “νύχτας”, της προτεραιότητας σε αυτά που υπαγορεύουν οι ανάγκες μιας πόλης-διασκεδαστήριο αντί για απαραίτητα έργα υποδομής, δυναμώνει η εγκατάλειψη στη βόρεια Φιλαδέλφεια, το κάτω κουκλάκι, τη νησίδα.
Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση για αγωνιστική Δημοτική Αρχή.
Πες φτάνει πια σε Δημοτικές Αρχές απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής. Που έχουν “ευαγγέλιο” τις κατευθύνσεις της ΕΕ και βαφτίζουν «κόστος» ότι αφορά στις πραγματικές ανάγκες του λαού.
Οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι έδειξαν ότι είναι υπάρχει άλλος δρόμος, αγωνίστηκαν μαζί με το λαό για σύγχρονα δικαιώματα, έκαναν τη διαφορά.
Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση για να είναι περισσότεροι οι δήμαρχοι, οι σύμβουλοι που διεκδικούν:
 • Κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι σε Δήμο φοροεισπράκτορα.
 • Απόδοση των Παρακρατηθέντων Πόρων από την κυβέρνηση. Επιστροφή των αποθεματικών. Πλήρη χρηματοδότηση στις Σχολικές Επιτροπές.
 • Στελέχωση των Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Ανάκτηση όλων των απωλειών των εργαζομένων. Καμία κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
 • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Όχι στο Δήμο – επιχείρηση που θεωρεί τον δημότη “πελάτη”.
 • Ενιαίο Κρατικό Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή. Έξω οι ιδιώτες από τη διαχείριση των απορριμάτων.
 • Ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών σε κατοικία και στα μικρομάγαζα. Απαλλαγή των ανέργων, των πολιτιστικών και ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της πόλης. Να πληρώσουν οι Ανώνυμες Εταιρείες, τα σούπερ-μάρκετ, οι τράπεζες.
 • Όχι στις κατασχέσεις για μικροοφειλές. Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία και μικρά καταστήματα για χρέη στο Δήμο.
Έργα ανάσας για το λαό και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες
Διεκδικούμε και προτάσσουμε:
 • Αντισεισμική θωράκιση. Σε ένα Δήμο όπου το 85.9% των κτηρίων έχουν χτιστεί πριν το 1985 και το 62% πριν το 1970 έχει απόλυτη προτεραιότητα ο έλεγχος όλων των κτηρίων, ιδιαίτερα σχολείων γυμναστήριων, χώρων συνάθροισης κοινού.
 • Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία, σε αντιπαράθεση με την οδηγία της ΕΕ που κυνικά επιτάσσει «να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία».
 • Προάσπιση του ενιαίου δασικού χαρακτήρα του Άλσους ενάντια σε κάθε μορφή επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του, υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων. Για αποτελεσματικό σύστημα αντιπυρικής προστασίας και φύλαξης. Κανένα δημοτικό ή δημόσιο ακίνητο στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.
 • Σύγχρονη σχολική στέγη για όλες τις βαθμίδες και όλα τα σχολεία. Απορρίπτουμε την λογική της κυβέρνησης για νηπιαγωγεία σε container, τα κακοσυντηρημένα σχολεία, την εικόνα στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, κάθε ιδέα για περιθωριοποίηση, κατακερματισμό ή έξωση των ΕΠΑΛ. Ανέγερση του παιδικού σταθμού στη Μάδυτο χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών. Του ειδικού σχολείου και του νηπιαγωγείου στο κέντρο που λείπουν.
 • Προστασία όλων των παρακείμενων της Εθνικής Οδού περιοχών με ηχοπετάσματα.
 • Αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης δεσμεύοντας χώρους σε συνεργασία με όμορους δήμους. Κατηγορηματικό όχι σε παρκόμετρα. Ενδεχόμενος σταθμός του Μετρό να συνοδεύεται από θέσεις στάθμευσης.
Κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όχι ευκαιρίες για λίγους
Για εμάς όμορφη είναι η πόλη όπου οι εργαζόμενοι έχουν σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις. Με δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό. Όπου υπάρχουν δικαιώματα για όλους . Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει δύναμη στον αγώνα:
 • Για τα εργατικά δικαιώματα. Για σταθερή εργασία με δικαιώματα. Για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Για Δήμο που θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Που δε θα κάνει τα στραβά μάτια για τις συνθήκες δουλειάς των διανομέων, των νέων που εργάζονται στην εστίαση.
 • Για την προστασία των ανέργων, των φτωχών οικογενειών, των νέων ζευγαριών. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Για έργα διευκόλυνσης και υποδομές για τα ΑΜΕΑ. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση για τα τμήματα ένταξης.
 • Για αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση των Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας. Για μέτωπο ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά. Για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Όλοι εμείς βρεθήκαμε σε αγώνες και συναντιόμαστε στην αγωνία για το πως ανοίξουμε το δρόμο της Λαϊκής Αντεπίθεσης να κάνουμε ένα θαρρετό βήμα μπροστά. Να συναντηθούμε και στην κάλπη!
Ψηφίζουμε:
Γιάννη Πρωτούλη για την Περιφέρεια Αττικής
Νίκο Σερετάκη για το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας