Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Ποδονίφτη

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής

Στις ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατατέθηκαν υπό τη μορφή έγκρισης σκοπιμότητας ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» από την Περιφέρεια στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, επισημάνθηκε και ο τρόπος που έφτασε στο Συμβούλιο, δηλαδή της ενιαίας κατάθεσης τεσσάρων έργων για τα οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει ίδια συνολική άποψη.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Αγγελονίδη τόνισε πως στο πρώτο θέμα, με τίτλο την «αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7», σημείωσε ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός, καθώς δεν αφορά σε τεχνικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του συλλεκτήρα Σ7, αλλά την κατασκευή νέου αγωγού συλλογής ομβρίων και τόνισε ότι δεν συνοδεύεται από σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

 Υπενθύμισε ότι από τις 28/2/2016 η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναγνωρίσει τη χρησιμότητα του έργου, ωστόσο είχε από τότε προβάλλει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την επάρκεια του ενδιάμεσου αποδέκτη του Κηφισού να παροχετεύει με ασφάλεια τις επιπλέον πλημμυρικές παροχές που θα του διοχετεύει ο επιπλέον αγωγός. Μάλιστα, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση σε αυτές τις τεκμηριωμένες επιφυλάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε ό,τι αφορά τη «διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη» η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε κατά, δήλωσε πως "δεν  συζητά κάν το θέμα".

Μπορείτε να δείτε την σχετική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο παρακάτω βίντεο