Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Κάλεσμα των εκπαιδευτικών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση



Μαθητές-φοιτητές-εκπαιδευτικοί, μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία από κάθε μεριά της Ελλάδας έστειλαν «βροντερή» απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας με το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τη Μεγάλη Δευτέρα. Με αποφασιστικότητα ξανά στους δρόμους βροντοφώναξαν, να μην τολμήσει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να ψηφίσουν το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που σαρώνει ότι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει!

Οι μαθητές αποφάσισαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε αρένα ανταγωνισμού, με περισσότερες εξετάσεις, σταδιακή «εξαφάνιση» των μαθημάτων γενικής παιδείας, αύξηση της ύλης κ.α που όλα αυτά μαζί οδηγούν στη φροντιστηριοποίηση του σχολείου χωρίς καμία αμφιβολία! Αυτό εξηγεί και την αντίδραση των μεγάλων αλυσίδων φροντιστηρίων που τρίβουν τα χέρια τους καθώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα τους φέρει περισσότερους πελάτες.

Οι φοιτητές αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα στον αγώνα για να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας στις σπουδές, τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Με μαχητικά αντανακλαστικά έστειλαν μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα δεχτούν ένα νομοσχέδιο που συνδέει καλύτερα τα ιδρύματα με την κερδοφορία του κεφαλαίου, καταργώντας ολόκληρα τμήματα και συγχωνεύοντας ιδρύματα την ίδια ώρα που ζητήματα της καθημερινότητας των φοιτητών είναι στον αέρα.

Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν και δηλώνουν καθημερινά την εναντίωση τους σε αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα που στερεί αναγκαία γνώση από τους μαθητές μας, πετώντας μάλιστα και μαθήματα-ειδικότητες απ' έξω, προκειμένου να δημιουργηθεί μία τάξη, μία Γ' Λυκείου που τυπικά εντάσσεται στο Λύκειο και στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, στην ουσία όμως αποτελεί ένα φροντιστήριο-προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει το Λύκειο σε φροντιστήριο, και όχι μόνο δεν μειώνει αλλά αυξάνει με «μαθηματική ακρίβεια» την παραπαιδεία και την οικονομική αιμορραγία των γονιών.

Σήμερα λοιπόν γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά μας -το έχει δείξει η ιστορία άλλωστε- πως δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη ζωή, καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειές μας αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν δεν αγωνιστούμε από όλες τις θέσεις! Να παλέψουμε για τη ζωή και το σχολείο που έχουμε ανάγκη και που μπορούμε να έχουμε στον 21ο αιώνα. Να συστρατευτούμε με το ΚΚΕ σε όλες όλες τις θέσεις γιατί στάθηκε δίπλα μας, ενίσχυσε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε καθημερινά οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, οι γονείς.

Γι αυτό στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στους δήμους, με τη Λαϊκή Συσπείρωση μπροστά!

Για να δυναμώσει η φωνή του λαού που βάζει εμπόδια στην πολιτική που σαρώνει τις ζωές και τα δικαιώματά μας! 

Γιατί θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, με δυνατό ΚΚΕ παντού, με ισχυρή αντιπολίτευση!

Γιάννης Ζαχαριάδης, μαθηματικός, 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας 
Νατάσα Κοντούλη, εικαστικός, 40ο και 22ο Λύκειο Αθηνών, 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.
Γιώργος Κουρεμπανάς, μαθηματικός, Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας
Δημήτρης Μπαλωμένος, πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Αντώνης Μπέσιος, δάσκαλος, διευθυντής του 152 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών 
Άγγελος Πετρέλης, μαθηματικός, ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "ο Βύρων"
Έφη Πυρπυλή, μουσικός, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων