Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε σοβαρά θέματα που αφορούν στα σχολεία και την προσχολική αγωγή

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23 Σεπτέμβρη 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε  σοβαρά θέματα που αφορούν στα σχολεία και την προσχολική αγωγή

Υπογράμμισε τις σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή του κ. Βούρου όπως και οι προκατοχοί τους του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη κατάσταση στα νηπιαγωγεία. 

Σημείωσε ότι κ. Βούρος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ούτε μια κουβέντα για τις παντελώς ακατάλληλες συνθήκες στο 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας που έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους γονείς.

Ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ρώτησε με ποιανού ευθύνη λειτουργεί το σχολείο που πέρα από τις παντελώς ακατάλληλες κτηριακές συνθήκες δεν έχει κάν νηπιαγωγό για το 3ο τμήμα.

Ρώτησε, χωρίς να πάρει απάντηση, εάν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Σημείωσε η ερώτηση ισχύει και για όλα τα σχολεία, και ήδη υπάρχουν καταγγελίες από συλλόγους γονέων ότι λειτουργούν σχολεία χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανήλθε στο θέμα των ελέγχων και της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα

• Σε πόσα σχολεία έγιναν έλεγχοι από την "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ" (ΚτΥπ), ανά Δήμο και αναλυτικά πόσα έχουν χαρακτηρισθεί Α,Β,Γ, ή Δ. 

• Αν έχουν ζητηθεί δευτεροβάθμιοι έλεγχοι για σχολεία χτισμένα πριν το 1985 και πριν 59. Αν υπάρχουν πιστοποιητικά καταλληλότητας. Τι θα γίνει με τα αλεξικέραυνα που δε λειτουργούν. 

Ζήτησε να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή τις προθέσεις της αναφορικά με τα ΕΠΑΛ, γιατί ο Δήμαρχος στη συνάντηση με την Ένωση Γονέων και τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων/νηπιαγωγών και των καθηγητών μίλησε για χώρο στους Απόμαχους που θα μπορούσε να απαλλοτριωθεί. Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέλαβε ότι απορρίπτει κάθε ιδέα απομάκρυνσης των ΕΠΑΛ από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Τέλος ζήτησε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και το ζήτημα της προσχολικής αγωγής να έρθουν ως θέματα για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ