Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

O Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής για την επίσκεψη Πατούλη στη Δ/νση Μεταφορών

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής για την επίσκεψη του νέου περιφερειάρχη στη Γενική Δ/νση Μεταφορών, αναφέρει: 
«Στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και της αντεργατικής πολιτικής - είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά.
Η νέα περιφερειακή αρχή της ΝΔ είναι τόσο "παλιά", που θεωρεί ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής πρέπει να ασπάζονται τα "ιδεώδη" της…, αλλιώς δεν έχουν θέση σε αυτή…
Αυτά ακούσαμε μεταξύ άλλων από τον νέο περιφερειάρχη (από τα σχετικά video, που αναρτήθηκαν) κατά την συνάντηση που ακολούθησε την επίσκεψή του στη Γενική Δ/νση Μεταφορών.
Είπε χαρακτηριστικά: "…αλλά κι αν κάποιος θεωρήσει ότι μπορεί αυτά που λέμε εμείς να μην ταιριάζουν και θέλει να μετακινηθεί ή να πάει σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα τον βοηθήσουμε να πάει…. Θέλουμε όσοι μείνουνε να πιστέψουν σε αυτό το νέο εγχείρημα με αυτό το πρόσημο που εμείς βάζουμε…" !!!!
Δεν μας λέει ο κος Πατούλης, από πού θα μας βοηθήσει να φύγουμε; Από το σπίτι του ή μήπως η Περιφέρεια είναι βιλαέτι του;
Ή μήπως κάθε 4 χρόνια, που λήγει η θητεία κάθε περιφερειακής αρχής οι υπάλληλοι πρέπει να "μετακομίζουν" σε άλλον φορέα; Ούτε στην εποχή της "Πλατείας Κλαυθμώνος" δεν τα λέγανε αυτά τόσο απροκάλυπτα …
Κι όσο για τις "μετακινήσεις", που είπε…, απλά υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι έχουμε δώσει αγώνες ενάντια στις αυθαίρετες "μετακινήσεις" και την "απαγόρευση" των προσλήψεων, που έχει δημιουργήσει την τραγική υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών.
Το δε "νέο εγχείρημα" με το πρόσημο που βάζει η νέα περιφερειακή αρχή περιλαμβάνει όπως και ο ίδιος είπε κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ και λειτουργία των υπηρεσιών στη λογική "κόστους - οφέλους"!!!
Αφού χαρακτήρισε "ιδεοληπτική" τη λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ που έχουν απομείνει, είπε "θα εξετάσουμε το ζήτημα των ΚΤΕΟ…, δεν ξέρω εάν εξυπηρετούν τους πολίτες όταν υπάρχουν σε όλες τις γωνιές της Αττικής ιδιωτικά ΚΤΕΟ"…!!!, θέτοντας σε αντιπαράθεση το κόστος λειτουργίας τους με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων!!!!
Δεν μας παραξενεύουν οι τοποθετήσεις αυτές, εξάλλου από τα 5 δημόσια ΚΤΕΟ, που έκλεισε το ΠΑΣΟΚ, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) έθεσε σε επαναλειτουργία μόνον 1!!! Ούτε περιμέναμε κάτι διαφορετικό από όσους κριτήριο στις πολιτικές τους επιλογές έχουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Όσο για τα ψευτοεπιχειρήματα που προβλήθηκαν, έχουμε απαντήσει καταθέτοντας αιτήματα για προώθηση ρυθμίσεων για δωρεάν κάλυψη από τα δημόσια ΚΤΕΟ των ΙΧ αυτοκινήτων των ευπαθών ομάδων, του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών κ.λπ., αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την υποκρισία που υπάρχει για το ζήτημα των δημόσιων ΚΤΕΟ, που αφού τα απαξίωσαν και τα κλείσανε, αφού δηλαδή δώσανε όλη τη δουλειά στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ με μηδενική φορολόγηση (1 ευρώ/αυτοκίνητο) μετά ζητάνε και τα ρέστα γιατί δεν είναι κερδοφόρα...
Και βέβαια σε όσους απορούν πώς είναι δυνατόν ανάμεσα στους "χειροκροτητές" να είναι εκτός από συγκεκριμένες σχολές οδηγών και "γνωστοί" συνδικαλιστές από το χώρο των Δ/νσεων Μεταφορών, αλλά και σε όσους βλέπουν τα "τακίμια", που κάνουν με τις εκάστοτε Διοικήσεις, απαντάμε: Ο καθείς βαδίζει με τις επιλογές του…, εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε αντεργατική, κάθε αντιλαϊκή πολιτική, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ό,τι "πρόσημο" κι αν έχει.
Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και της αντεργατικής πολιτικής - είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά».