Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση με αφορμή την έκθεση της ΚΤΥΠ για το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη με αφορμή την έκθεση της ΚΤΥΠ για το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Έκθεση της ΚΤΥΠ μετά από έλεγχο στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας διαπιστώνει προβλήματα και χαρακτηρίζει “κατηγορία Γ” (ακατάλληλο) την πτέρυγα που στεγάζει την διεύθυνση του σχολείου και τα γραφεία των καθηγητών.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που εκθέτει την Δημοτική Αρχή του κ Βούρου η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε για την κατάσταση των σχολικών μονάδων. 

Στις επίμονες ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης – η οποία έθετε το θέμα των ελέγχων και της αντισεισμικής προστασίας σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- τόσο ο Δήμαρχος κ Βούρος όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Κανταρέλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Κωνσταντινίδης απαντούσαν με διαβεβαιώσεις πως όλα βαίνουν καλώς.

Την αρχική τοποθέτηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ή έστω μικροπροβλήματα των οποίων έχει επιληφθεί η τεχνική υπηρεσία ακολούθησαν: το πρόβλημα στο 1ο ΕΠΑΛ που οδήγησε στη μετεγκατάστασή τμημάτων του, τα θέματα στο 1ο Γυμνάσιο ΝΦ που ανέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, τα προβλήματα στο 1ο Λύκειο ΝΦ που έφερε στην επιφάνεια η κινητοποίηση των μαθητών και τώρα η ακαταλληλότητα τμήματος του 3ου Λυκείου που επισημαίνει η ΚΤΥΠ. Σημειώνουμε ότι ακόμα και αυτή η γνωμάτευση της ΚΤΥΠ βασίζεται σε ταχύ οπτικό έλεγχο που κατά τη γνώμη μας δεν επαρκεί, ιδιαίτερα για κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό του 1984 και τέτοιας ηλικίας .

Σε πρόσφατη επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα -το οποίο στεγάζει 5 σχολεία και ένα μεγάλο εργαστηριακό κέντρο- διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια την έλλειψη φροντίδας για τη συντήρησή όλων των σχολικών μονάδων του εκ μέρους των δημοτικών αρχών – τόσο της προηγούμενης του κ Βασιλόπουλου όσο και της σημερινής του κ. Βούρου. Αυτή η αντιμετώπιση πρέπει να αλλάξει άρδην. 

Το γεγονός ότι το πρόβλημα στο 3ο Λύκειο ακουμπά άμεσα τους καθηγητές και όχι τους μαθητές καθόλου δε μειώνει το πρόβλημα, ούτε και την ευθύνη του Δήμου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και παρεμβάσεις. 

Ταυτόχρονα πρέπει άμεσα να προγραμματιστούν σοβαρές εργασίες συντήρησης στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και στο σύστημα θέρμανσης ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει γραπτά από την αρχή του μήνα δέκα ερωτήματα για την αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια των σχολείων για τα οποία αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή απαντήσεις και πάνω απ' όλα συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων .