Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Μέρας Δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.




Πλατιά αποδοχή είχε το κάλεσμα διεκδίκησης μέτρων προστασίας και υγείας για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, προς εργαζομένους και καταναλωτές του καταστήματος «Σκλαβενίτης»  Αχαρνών (στη Ν. Χαλκηδόνα).
Από νωρίς το πρωί, όταν οι εργαζόμενοι έφταναν να πιάσουν δουλειά, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων βρισκόταν στις εισόδους, δηλώνοντας στο πλευρό τους, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις της «δικής τους μέρας», δηλώνοντάς τους πως το σωματείο είναι στήριγμα στις συνθήκες που όλοι βιώνουν σήμερα.
Εκεί βρέθηκε ο Ν. Μαυροκέφαλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Ντ. Γκογκάκη που έθεσαν στο επίκεντρο βρέθηκε την ανάγκη διεκδίκησης άμεσων συγκεκριμένων μέτρων για τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, την πραγματική κατάσταση που επιχειρούν να συσκοτίσουν όσοι κατά τ' άλλα χαρακτηρίζουν ανέξοδα «ήρωες» τους υπαλλήλους, η στάση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονταν στην έναρξη μίας ακόμα μέρας δουλειάς σε έντονους ρυθμούς όπως μαρτυρούσε και η παρουσία πολλών καταναλωτών έξω από τις πόρτες του καταστήματος, έπαιρναν την ανακοίνωση - κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, στηρίζοντας την πρωτοβουλία για διεκδίκηση μέτρων προστασίας και υγείας.
Η παρέμβαση συνεχίστηκε και μετά τις 10.30 π.μ., όταν οι ουρές είχαν πυκνώσει. Μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων έχοντας στο πλευρό τους μέλη σωματείων ΟΤΑ και Επισιτισμού και της ΟΓΕ, άνοιξαν έξω από το σούπερ μάρκετ πανό με το σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι - Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας», ενώ παρέμβαση έγινε ταυτόχρονα και στο εσωτερικό του καταστήματος. Μοίρασαν ανακοινώσεις, κάλεσαν τους καταναλωτές να βρεθούν στο πλευρό των υπαλλήλων που αγωνιούν για την υγεία των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και του κόσμου που εξυπηρετούν και να ενώσουν τις φωνές τους στα αιτήματα που ανέδειξε η σημερινή ημέρα δράσης.
Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα που εκφράστηκε με επιδοκιμασίες, με χειροκροτήματα, με ενθάρρυνση των συνδικαλιστών να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες διεκδίκησης.