Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Άθλια Μεθόδευση: Η Διοίκηση Βούρου επιχειρεί στα μουλωχτά να παραδώσει σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας

Άθλια μεθόδευση της Διοίκησης Βούρου: αξιοποιεί την κατάσταση και επιχειρεί στα μουλωχτά να παραδώσει σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας


Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Η δημοτική αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού ως πρόσχημα για να περάσει στα μουλωχτά σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας.  Συγκεκριμένα στις 16 Απρίλη 2020, ο αντιδήμαρχος πράσινου και καθαριότητας κ Κουτσάκης με έγγραφό του, το οποίο κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό επί μία βδομάδα, ζήτησε να δοθεί σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων στο όνομα της... πανδημίας του κορονοϊού.



Θυμίζουμε ότι κατά τα άλλα η Δημοτική Αρχή επιμένει να μην  συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την στάση και τις ενέργειες του δήμου απέναντι στην πανδημία, όπως δημαγωγικά είχε “δεσμευτεί” ο κ. Δήμαρχος προ μηνός στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι μεμονωμένη. Έχει καταγραφεί η θέση της διοίκησης Βούρου υπέρ της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου. Για παράδειγμα, όχι μόνο συνεχίζει την εκχώρηση σε ιδιώτες μεγάλου μέρους του πρασίνου που έκανε η διοίκηση Βασιλόπουλου αλλά και θέλει να την παγιώσει. Πρόσφατα επιχείρησε να περάσει την ακύρωση 12 μόνιμων προσλήψεων στο πράσινο από επιλαχόντες προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια φυσικά θα μας έλεγε να διευρύνουμε την εκχώρηση σε ιδιώτη γιατί δεν έχουμε προσωπικό.
Πρόκειται για γενικευμένη επίθεση: με τα ίδια ή παρόμοια προσχήματα δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ σε όλη την Ελλάδα αξιοποιούν την κατάσταση και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και επιχειρούν να εκχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες τμήματα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Η μέθοδος είναι η ίδια και τώρα με την ΝΔ και πριν με το ΣΥΡΙΖΑ : απαξιώνουν τις υπηρεσίες του δήμου μέσω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού και κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού και στη συνέχεια κομμάτι-κομμάτι τις περνούν σε ιδιώτες. Στην αρχή δήθεν προσωρινά και στη συνέχεια γενικευμένα. Αποτέλεσμα: η παροχή πανάκριβων και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών στο δημότη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καλεί τη δημοτική αρχή :
  • να μην προχωρήσει στην παράδοση σε ιδιώτη κανενός τμήματος της καθαριότητας,
  • να εμπιστευτεί τους εργαζόμενους και το προσωπικό του Δήμου που παρά τα κενά και τις ελλείψεις δίνει με φιλότιμο τη μάχη της καθαριότητας για όλους μας
  • να διεκδικήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο αμαξοστάσιο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου, τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να δυναμώσουν τη φωνή τους στηριγμένοι στα σωματεία και τους συλλόγου τους. Να παλέψουμε μαζί και να βάλουμε σε «καραντίνα» τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.