Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 11 Μάη

                            ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                          ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                       ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
«ΟΧΙ στον καθαρισμό-απολύμανση των κάδων στο σύνολο της πόλης με τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη»

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι

Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελούν τη δικαιολογία μετατροπής του Δήμου σε πάρτυ εργολαβικών συμφερόντων με τα χρήματα των δημοτών. Σας καλούμε με την στάση σας και την ψήφο σας να βάλετε φραγμό και να υπερασπιστείτε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών. Πείτε όχι στην πρόθεση της εκχώρησης του καθαρισμού-απολύμανσης των κάδων στο σύνολο της πόλης με τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη με πολλαπλάσιο κόστος σε σύγκριση με  την επισκευή των μηχανημάτων που ήδη διαθέτει η υπηρεσία και που δε χρειάζεται περισσότερα από 3.000 ευρώ.

Απαιτείται να μη μείνετε αμέτοχοι απέναντι σε μια κλιμακούμενη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες υπηρεσίες, μελέτες και περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Η στάση της αυτή, για την οποία πρέπει να λογοδοτήσει, δεν αφορά μόνο την πλύση των κάδων του Δήμου από ιδιώτες. 

Αφορά επίσης:

Στην πρόθεση για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για τον ηλεκτροφωτισμό, έναντι του ποσού των 20.000, εν αγνοία του αρμοδίου τμήματος και με πλήρη μυστικοπάθεια, όταν μάλιστα υπάρχει παλαιότερη μελέτη, η οποία αναφέρεται συνολικά στην κατάσταση ηλεκτροφωτισμού της πόλης

Στην επανάληψη ανάθεσης για μια ακόμη χρονιά του ξεχορταριάσματος του Άλσους σε ιδιώτες επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό, την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή επιδιώκει να μην προσλάβει 12 νέους εργαζόμενους στο πράσινο, όταν έχει καθυστερήσει τόσο να γίνει πρόσληψη έκτακτου προσωπικού αποκλειστικά για την πυρασφάλεια και ενώ δεν έχει γίνει μελέτη για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, με τον οποίο ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει με ιδία μέσα τον καθαρισμό του Άλσους.

Στην παραχώρηση οικοπέδου δύο στρεμμάτων στη Μητρόπολη να φτιάξει το δικό της παιδικό σταθμό ενώ υπάρχει ώριμη μελέτη έτοιμη προς χρηματοδότηση ανέγερσης σύγχρονου δημοτικού παιδικού σταθμού 58 θέσεων, ώστε να μεταφερθεί εκεί παιδικός σταθμός του Δήμου, που στεγάζεται σήμερα σε ακατάλληλο κτήριο. Με αυτή την ενέργεια η δημοτική αρχή στην πράξη κλείνει τον εν λόγω παιδικό σταθμό με αποτέλεσμα τη σύμπτυξη τμημάτων, τη συνένωση προσωπικού και την απόλυση εργαζομένων που σήμερα εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ.

                                                                         ΤΟ Δ.Σ