Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

9 Μάη. Η Λαϊκή Συσπείρωση Τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών



Στις 9 Μάη 1945 ο Κόκκινος Στρατός έδωσε τη χαριστική βολή στο τέρας του φασισμού-ναζισμού που γέννησε το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα τον 20ο αιώνα.

Η Κόκκινη Σημαία στην καρδιά του Βερολίνου, σηματοδότησε τη Μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών και τη συντριβή του ναζισμού, μετά από σκληρή και αιματηρή πάλη, στην οποία ηγήθηκε η Σοβιετική Ένωση, και συνέδραμαν αποφασιστικά πολλά αντιφασιστικά παρτιζάνικα κινήματα, με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα. 

Στη χώρα μας το ΚΚΕ ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής και βασικός αιμοδότης της εποποιίας που έγραψε ο ελληνικός λαός μέσα από το  ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις. 

Τιμάμε τα εκατομμύρια των θυμάτων, όσους και όσες αγωνίστηκαν στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα μπλόκα, για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη συκοφαντία της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ 

Θυμόμαστε τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν στην περιοχή μας ο 8ος Τομέας του ΕΑΜ και ο 8ος Τομέας της ΕΠΟΝ. 

Καταθέτουμε λουλούδια στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο μας:

10:30 πμ Στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Φιλαδέλφεια στη συμβολή των οδών  Νίκου Τρυπιά & Καισαρείας, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο.

13:00 Στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Χαλκηδόνα, στην Πλατεία Δημοκρατίας (Εθνικής Αντιστάσεως – Αρκαδίου και Κανάρη).