Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Πρακτικά 14ης Συνεδρίασης του ΔΣ, 4/11/2020 (Ειδική)

  Δύο διοικήσεις, ο ίδιος αντιλαϊκός δρόμος, αυτό είναι το συμπέρασμα από τη Συνεδρίαση. 

Η συνέχεια στην αντιλαϊκή πολιτική βγάζει μάτι στην Διαχείριση απορριμμάτων, την στήριξη στον αντιλαϊκό εθνικό, περιφερειακό και τοπικό σχεδιασμό διαχείρισης που όχι μόνο διαιωνίζουν και επεκτείνουν την υγειονομική βόμβα στη ΦΥΛΗ – αλλά και εκτοκτεύουν το κόστος που πληρώνει ο λαός και αποτυπώνεται στις αλλεπάλληλες μεγάλες ανατιμήσεις των ποσών που πληρώνει ο Δήμος στον ΕΣΔΝΑ. 

Εκφράζεται αποκαλυπτικά με την περίπτωση των προσλήψεων 12 μόνιμων υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ και δεν γίνονται επί χρόνια στο πράσινο Η μεν διοίκηση Βασιλόπουλου με το ένα χέρι έπαιρνε αποφάσεις για την πλήρωση των θέσεων χωρίς όμως να προβλέπει  τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε αυτές να γίνουν, ενώ με το άλλο χέρι έδινε 1 εκατομμύριο και βάλε για την παράδοση  μεγάλου μέρους του πράσινου σε ιδιώτες. Η δε διοίκηση Βούρου συνέχισε να μην κάνει τις απαραίτητες ενέργειες αλλά και επιχείρησε να τις ακυρώσει με δια περιφοράς απόφαση του ΔΣ και τώρα απλά αδρανεί μέχρι να εκπνεύσουν οι προθεσμίες. 

Αποτυπώνεται στα ματωμένα πλεονάσματα των 2 εκατομμυρίων στα ανταποδοτικά ως αποτέλεσμα της φορομπηχτικής πολιτικής της Διοίκησης Βασιλόπουλου εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής μίλησαν για “προίκα” που άφησαν στους σημερινούς ενώ παράγοντες της σημερινής διοίκησης «αναγνωρίζουν το έργο» που επιτεύχθηκε από τους προηγούμενους…

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ  

1.  Απολογισμός πεπραγμένων προηγούμενης  Δημοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα 1/1/2019-31/8/2019, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.& Κ.Κώδικα (Ν. 3463/06).  

 

2.  Απολογισμός πεπραγμένων παρούσας Δημοτικής Αρχής για το χρονικό διάστημα 1/9/2019-31/12/2019, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.& Κ.Κώδικα (Ν. 3463/06).

 Τα πρακτικά της συνεδρίασης ΕΔΩ