Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την πρόταση για σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη διαχειριστική μελέτη του Άλσους

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου

Κοιν: Δημοτικούς Συμβούλους

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την πρόταση  για σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση – Συζήτηση και Λήψη Απόφασης επί της Προτεινόμενης από τη Δήμο προς το ΥΠΕΝ Διαχειριστικής Μελέτης του Άλσους Ν.Φ».

Έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και δηλώσεις του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Βούρου, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέα διαχειριστική μελέτη για το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία μάλιστα μια σειρά δημοσιεύματα συνδέουν με τη πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δικαιούται και να γνωρίζει και να εκφράσει θέση επί του περιεχομένου της επικείμενης υπουργικής απόφασης.  

Γι’ αυτό και απαιτούμε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο ώστε:

  •  ·         να παρουσιαστεί το σχέδιο απόφασης από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες,
  • ·         να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο των  συζητήσεων και της αλληλογραφίας μεταξύ υπουργείου και δήμου,
  • ·          να μας ανακοινωθούν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής τόσο για το σχέδιο απόφασης του Υπουργείο
  • ·         να ξεκαθαριστεί η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής  απέναντι στο πάγιο αίτημα για προστασία του δασικού χαρακτήρα του Άλσους
  • ·         να ενημερωθούν πλήρως δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να  ακολουθήσουν οι διαδικασίες  για την γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων και επιτροπών του Δήμου και να τοποθετηθεί συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Σερετάκης
Δανάη Γκούμα
Γιάννης Ζαχαριάδης