Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αίσχος! Αρνήθηκαν ακόμα και την αναφορά στους απολυμένους εργαζομένους του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Κατά τα άλλα «ευαίσθητοι» και «φιλόζωοι»

 Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς κυνισμού η Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου, επικουρούμενη από ορισμένους συμβούλους της μειοψηφίας και «ανεξάρτητους», αρνήθηκε ακόμη και την εισαγωγή θέματος που είχε προτείνει εκτός Ημερησίας Διάταξης η Λαϊκή Συσπείρωση αναφορικά με τους  απολυμένους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

Το θέμα δε συζητήθηκε με ψήφους 14-17, ενώ αποκρύφθηκε από τους συμβούλους ότι υπήρχε γραπτή τοποθέτηση του Σωματείου Εργαζομένων υπέρ των απολυμένων συναδέλφων τους.

Κάτι αντίστοιχο διαδραματίστηκε με την πρόταση του φιλοζωικού συλλόγου της πόλης. Κατά τα άλλα, λάβαμε διαβεβαιώσεις για την «κοινωνική  ευαισθησία» και «φιλοζωία» της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο αφιέρωσε μια ώρα και κάτι αψιμαχώντας για  τα παγκάρια του νεκροταφείου και τη μοιρασιά μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης των χρημάτων που αποκομίζονται…. Ο απόλυτος ξεπεσμός.

Αλήθεια, για ποιόν ακριβώς λόγο δεν ήταν «επιθυμητή» η συζήτηση επί του θέματος των απολυμένων υπαλλήλων; 

Γιατί επικρατεί «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα από όλα τα «ΜΜΕ» της πόλης, τα οποία έθαψαν το σχετικό Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης όλες τις προηγούμενες μέρες;

Ερωτηματικά γεννά και η σπουδή των Βασιλόπουλου - Τομπούλογλου να προτρέξουν να διευκρινίσουν ότι συμφωνούν με τη συζήτηση του θέματος αλλά διαφωνούν με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης , δηλαδή την επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Γρετζελιά, Τομπούλογλου και Βασιλόπουλου, άνοιξε το 2021 με 4 απολύσεις εργαζομένων ενώ άλλοι 2 παραιτήθηκαν από το πρόγραμμα που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Μιλάμε για εργαζόμενους 58-59 ετών που δούλευαν όλα τα προηγούμενα 3 χρόνια στο πρόγραμμα, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας έτρεχαν νυχθημερόν σε νοσοκομεία, υπηρεσίες κτλ  με τα ΜΜΜ παίζοντας κορώνα γράμματα την υγεία τους και πετάχθηκαν στο δρόμο παρότι μπορούσαν να κρατηθούν στη δουλειά όπως είχε υποδείξει το σωματείο

Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις  της Λαϊκής Συσπείρωσης για το αντιδραστικό περιεχόμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου, και το κάλπικο των διαβεβαιώσεων που ακούστηκαν επιβεβαιώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Με το καλημέρα, Δημοτική Αρχή και «αντιπολίτευση» προχώρησαν από κοινού σε απολύσεις και μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή δίνουν απλόχερα 13.000€ και βάλε για εξώσεις προσφύγων εν μέσω πανδημίας.

Για την ιστορία, στους απολυμένους γύρισαν κατάμουτρα την πλάτη οι Γεωργαμλής, Τάφας, Γραμμένος, Κανταρέλης, Παπακώστα, Κοσκολέτος, Μπερδέσης, Μπίγαλης, Καραβίας, Κουτσάκης, Κοπελούσος, Γρετζελιάς Π, Γρετζελιάς Χ, Αναγνώσου, Κωνσταντινίδης, Λέκκας, Αλεφραγκή, οι οποίοι καταψήφισαν την συζήτηση του θέματος χωρίς καν να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020