Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Έκθετη η Δημοτική Αρχή – να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα!

To μπαράζ κρουσμάτων σε εργαζόμενους του Δήμου τις τελευταίες μέρες έχει εκθέσει πολύ σοβαρά τη Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου, καθώς επιβεβαιώνει την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Οι ευθύνες της δεν εντοπίζονται μόνο στην απουσία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και στην πλήρη στοίχιση της πίσω από την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Κυβέρνηση ΝΔ – Περιφερειακή Διοίκηση Πατούλη – Δημοτική Αρχή Βούρου ενώ ξέρουν να ικανοποιούν ταχύτατα τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, τα δίνουν όλα για την κερδοφορία του κεφαλαίου, έχουν κλειστά τα αυτιά στις προειδοποιήσεις και ονομάζουν κόστος τις διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας.

Για αυτό ενώ το κράτος αναλαμβάνει το κόστος 2 rapid tests το μήνα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων, την ίδια στιγμή  αφήνει τους δημοτικούς υπαλλήλους απροστάτευτους.

Για αυτό τη στιγμή που τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς θερίζουν ζωές, αντί για μέτρα προστασίας προωθούν το 10ωρο, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή έστω και τώρα να ακούσει τους εργαζόμενους και το σωματείο τους αντί να τους μέμφεται και να τους λοιδορεί. Να λάβει ουσιαστικά μέτρα στους χώρους εργασίας, αλλά και στα Λύκεια που ανοίγουν τη Δευτέρα ουσιαστικά ανοχύρωτα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι γυναίκες να απαιτήσουμε ακόμα πιο δυνατά:

  • μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
  • άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, μέτρα για τα μαθησιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί.
  • διάθεση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.
  • Να παρθεί πίσω το άθλιο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

 Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα 11/4/2021