Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δανάη Γκούμα: Στηρίζουμε την τοποθέτηση του Σωματείου, καταγγέλουμε τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής

 Στηρίζουμε την τοποθέτηση του Σωματείου, καταγγέλλοντας με τη σειρά μας τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και δηλώνοντας την συμπόρευση μας ενάντια στα σχέδια σας στην ουσία για ιδιωτικοποίηση του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού.

Εκχωρείτε τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου, μέσω ΣΔΙΤ, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, φορτώνοντας τα βάρη σε εργαζόμενους και δημότες. 

Μιλάμε για ανταποδοτική υπηρεσία, που ακόμα και στα χρόνια των μνημονίων –ξέρετε καλά κύριε Βούρο από μνημόνια και τσαλακωμένες συνειδήσεις εδώ και χρόνια έχει τσαλακωθεί η δική σας-  ακόμα και τα χρόνια των μνημονίων ήταν οι μόνες υπηρεσίες που μπορούσαν να προσλάβουν.

Είστε για ακόμα μια φορά πρωτοπόροι! 

Πλέον δεν υπάρχει καν η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε και από σας αλλά κυρίως αξιοποιήθηκε καταλλήλως από τη διοίκηση Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) με την εκχώρηση των πλατειών σε ιδιώτη, ότι δεν μπορεί η υπηρεσία…

Τα τερτίπια και οι αλχημείες της Δημοτικής Αρχής είναι πλέον γνωστές. Καταφέρνετε όμως να μας εκπλήσσετε αρνητικά!

* Δειγματίζει ιδιωτική εταιρία στον Δήμο; Ποια; Με ποιανού απόφαση; 

Με βάση τη λογική για να αγοράσω τα ψώνια της εβδομάδας πρέπει να καταγράψω τι έχω, τι χρειάζομαι (ποιες είναι οι ανάγκες δηλαδή)  και πόσο κάνει! 

Κι όμως, εσείς για τα μάτια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το άσπρο – μαύρο. Άλλωστε ξέρουμε τη γνώμη σας 

1.  ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΕΗ:

Η ΔΑΜΙΣ έχει καταγράψει 2.111 φωτιστικά.

Η COSMOAERION έχει καταγράψει 2.985 φωτιστικά.

Τι πραγματικά όμως ισχύει;

Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού πραγματοποίησε λεπτομερή καταγραφή και καταμέτρησε 2.373 φωτιστικά.

Πόσο ποιο στοιχειοθετημένα το θέλετε; 

2. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ: 

Για τα δίμπαλα και παραδοσιακά προτείνουμε και στις 2 αυτές κατηγορίες να δούμε εάν πράγματι χρειάζονται. Αυτό θα προκύψει αφού τοποθετηθούν τα νέα φωτιστικά LED στις κολώνες ΔΕΗ μετά από φωτομέτρηση. 

Είναι λάθος να σχεδιάζουμε εξ ολοκλήρου αντικατάσταση των συγκεκριμένων φωτιστικών απλά επειδή ήδη υπάρχουν. Θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε επαναξιολόγηση.

Επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι το 70% του φωτισμού από δίμπαλα διαχέεται παραπλεύρως και επάνω και όχι στο έδαφος εκεί που πραγματικά χρειάζεται. 

Στα πλαίσια αυτά προτείνεται η κάλυψη των ελεύθερων χώρων και πλατειών διότι χρίζουν ευρύτερου φωτισμού. 

Ύστερα από καταμέτρηση που έγινε από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού στα συγκεκριμένα σημεία υπολογίστηκαν 830 φωτιστικά δίμπαλα/παραδοσιακά και 100 ιστοί που πρέπει να αντικατασταθούν, λόγω επικινδυνότητας. 

Πρόκειται για ακόμη μία μεθόδευση προκειμένου οι Υπηρεσίες του Δήμου να περάσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Επιχειρείται σταδιακά και σε καθολικό βαθμό, όχι μόνο εδώ, το βλέπουμε και στα νοσοκομεία σήμερα (από ανάγκη και όχι λόγω μόδας κύριοι) το βλέπουμε στα τεστ, όλα σε ιδιώτες. 

Πρώτα απαξίωση & υποστελέχωση. βλ. μηχανολογικό εξοπλισμό που απαξιώνεται διαρκώς και αχρηστεύεται, βλ. 3 συμβασιούχους ενώ το τμήμα έχει 3 υπαλλήλους. Και τελικά δένετε τα χέρια και κατηγορείτε ως ψεύτες τους ίδιους τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εκπροσώπους του Σωματείου. Ντροπή σας.

Αλλά έτσι προωθείτε το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης.

Προτείνουμε: 

Να υλοποιηθεί το έργο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είτε μέσω κρατικού προϋπολογισμού, είτε μέσω ΕΣΠΑ, γιατί είναι χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από το λαό και ένα τέτοιο έργο θα είναι προς όφελος του λαού.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την υλοποίηση και διαχείριση του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο, όλο το όφελος από την εξοικονόμηση της ενέργειας θα πηγαίνει κατευθείαν στο λαό με την μείωση των τελών, ενώ θα προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του δήμου.