Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η διαχείριση της πανδημίας από την διοίκηση του Δήμου τείνει να πάρει χαρακτήρα εγκληματικής αμέλειας.

Κρούσμα σε εργαζόμενο στην καθαριότητα με συναλλαγή και με άλλες υπηρεσίες. Κανένας από τις άμεσες επαφές με το κρούσμα δεν βγήκε σε καραντίνα και στάλθηκαν συνάδελφοι για τεστ, μετά από έξι μέρες.

Κρούσμα σε εργαζόμενο στη σίτιση. Έγινε απολύμανση του χώρου στις 7 το πρωί και στις 8.15πμ μπήκαν ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ εργαζόμενοι από παιδικούς σταθμούς για να μαγειρέψουν σε ένα χώρο με δεκάδες μεταλλικές επιφάνειες, με ότι αυτό σημαίνει για ασφάλεια εργαζομένων και τροφίμων.

Κρούσμα σε εργαζόμενο στο πράσινο. Κανένας από τις άμεσες επαφές (είτε από αυτούς που δούλευαν μαζί έξω, είτε από αυτούς στα γραφεία που υπήρχε μια επαφή) δεν βγήκε σε καραντίνα. Η υπηρεσία έκλεισε μια μέρα και οι εργαζόμενοι πήγαν για τεστ δυο μέρες μετά και αφού η υπηρεσία ήταν εν λειτουργία.

Κρούσμα σε εργαζόμενο στο πράσινο που έχει και την ευθύνη μεταφοράς προσωπικού. Την Παρασκευή 2/4 εντοπίστηκε το κρούσμα και παρότι η πλειοψηφία των εργαζόμενων έχει έρθει σε επαφή και παρότι η διοίκηση είναι ενημερωμένη, αντί να κλείσει η υπηρεσία την Δευτέρα 5/4 η διοίκηση επέλεξε να λειτουργήσει κανονικά η υπηρεσία και να οργανωθούν μοριακά τεστ για όλο το προσωπικό στις 8/4!!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?? ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ??

Υπάρχουν συνάδελφοι που εδώ και ένα χρόνο πανδημίας έχουν κάνει μόνο μια φορά τεστ.

Υπάρχουν υπηρεσίες όπως τα ΚΕΠ, Δημαρχείο, Κοινωνικές υπηρεσίες που μπαίνει καθημερινά κοινό και παρά ταύτα απολύμανση γίνεται κάθε 2 ή 3 μήνες.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή έχει εισπράξει πάνω από 600.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΝΦΧ 5-4-2021