Κυριακή 4 Απριλίου 2021

H Λαϊκή Συσπείρωση Ν Φιλαδέλφειας - Ν Χαλκηδόνας στηρίζει την κινητοποίηση ενάντια στη χωματερή της Φυλής

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας θα συμμετάσχει  στον συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119) που διοργανώνει αύριο Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5.30μμ  η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής 

Οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουμε  τον αγώνα του λαού της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας ενάντια στο έγκλημα διαρκείας κυβερνήσεων και Περιφερειακών Αρχών -νυ και προηγούμενων- σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, 

Η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου, που έχει ευήκοά ώτα στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών και στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τηρεί ένοχη σιωπή για το θέμα παρότι έχει ερωτηθεί πολλές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια από την Λαϊκή Συσπείρωση για τη θέση της απέναντι στο  έγκλημα που προωθείται ς με τη δημιουργία τρίτου ΧΥΤΑ στη χωματερή της Φυλή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ  και την κατασκευή περιμετρικού αναχώματος μήκους 1.535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων στη χωματερή της Φυλής καθώς και την απαράδεκτη απόφαση για εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις για 

  • Να ανακληθεί η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και  μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη.
  • Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες και να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
  • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.
  • Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τήρηση και επέκταση των μέτρων υγιεινής - ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.