Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλει την απαγόρευση ανάρτησης πανό στην πρόσοψη του Δημαρχείου

 Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Δημάρχου και τον ίδιο προσωπικά καθώς με δικό του τελεσίγραφο φιρμάνι, που έστειλε στο Σωματείο, απαγορεύει την ανάρτηση πανό, αφισών κ.λ.π. στην πρόσοψη του Δημαρχείου «στο πλαίσιο καθαριότητας της πόλης».!!!!

Αφού κατέβασαν στα μουλωχτά τα πανό διαμαρτυρίας του Σωματείου για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού με τα υπερ-κέρδη του εργολάβου, το πανό αλληλεγγύης στον λαό στη Παλαιστίνης, τώρα ενοχλεί και το πανό για το αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι πλέον πασιφανές, ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί τον Δήμαρχο δεν είναι γενικά η ανάρτηση πανό και η αισθητική του Δημαρχείου και της πόλης, αλλά οι εργαζόμενοι και το Σωματείο που αγωνίζονται και διεκδικούν. Απαξιώνει τους εργαζόμενους και το Σωματείο, καθώς αρνείται να δεχθεί σε συνάντηση το ΔΣ του Σωματείου πάνω από 3 μήνες και να δώσει απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα που του έχουμε θέσει. Προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε μια περίοδο ακραίας λιτότητας, αυταρχισμού, φτώχειας για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ενώ ετοιμάζεται να τοποθετήσει πανό εκδηλώσεων το Δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως έχει κάνει άλλωστε κατά καιρούς.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν, ότι με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσουν τους αγώνες και τη δράση μας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, στον αυταρχισμό, τον φασισμό, στους πολέμους. Θα αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας μεταλλάξουν σε σύγχρονους σκλάβους, στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων.

Το Σωματείο μας και όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο επιθετικά να εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.