Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Να μη συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή σε μέρα απεργίας

Ο  δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με επιστολή του ζήτησε να μη συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή σε μέρα και ώρα απεργίας και να αναβληθεί για οποιαδήποτε άλλη ημέρα, Η επιστολή του είναι η εξής

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της ΟΕ,

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16/6 ενάντια στο απαράδεκτο  αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που έρχεται να συμπληρώσει τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που δίνει η ΕΕ για τα μονοπώλια  με ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα! 

Η αύξηση των κερδών απαιτεί μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Γι’ αυτό μαζί με τα πακέτα απλόχερης στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου προωθούνται μέτρα επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, διευθέτησης του χρόνου εργασίας και του μισθού που θα απογειώσουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, θα γυρίσουν την εργατική τάξη στο 1900, και απειλούν να μετατρέψουν τα παιδιά μας σε σύγχρονους είλωτες.

Δεν είναι σύμπτωση ότι η προώθηση αυτής της πολιτικής συμβαδίζει και με την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής για την υποταγή των εργαζομένων στις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

Θεωρώ ότι η συνεδρίαση συλλογικού οργάνου ανήμερα της απεργίας με οποιοδήποτε άλλο θέμα πλην της καταδίκης του άθλιου αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, δε συνιστά μόνο πειθαναγκασμό σε απεργοσπασία αλλά και ευθυγράμμιση με την επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Με βάση τα παραπάνω ζητάω να αναβληθεί η συνεδρίαση για άλλη μέρα. 

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να στείλουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα εκεί που του αξίζει: στα σκουπίδια! 

Με αυτό το σύνθημα καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργία στις 16 Ιούνη, στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. και στις 5 μ.μ.

Νίκος Σερετάκης