Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην προσπάθεια της διοίκησης για ιδιωτικοποίηση και παράδοση του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

Η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών μπορεί να γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου αρκεί να γίνει μόνο η προμήθεια τους, όπως έχουμε προτείνει με κόστος 1.090.084,80 ευρώ.

Η πρόταση της διοίκησης του δημάρχου κ. Βούρου να δεσμεύσει το ταμείο του δήμου με το ποσό των 3.724.292,26 ευρώ για τα επόμενα 9 χρόνια (100.000 ευρώ για το 2021 και 453.036,53 ευρώ ανά έτος από το2022 έως το 2029) έπεσε στο κενό σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα με 19 ψήφους υπέρ, 2 παρών και 12 κατά, υπερψηφίστηκε:

  • Η ανάκληση κάθε ενέργειας ανάθεσης σε ιδιώτη της αντικατάστασης των λαμπτήρων/φωτιστικών LED

  • Η ανάκληση των αποφάσεων του αντιδημάρχου οικονομικών που αφορούν την ανάθεση σε ιδιώτη

  • Η υιοθέτηση της πρότασης της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου για εγκατάσταση των LED από την Υπηρεσία του Δήμου με κόστος 1.090.084,80 ευρώ

  • Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα υπομνήματα του Σωματείου να κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την ΚΕΔΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με τις απαγορεύσεις προσλήψεων και την έλλειψη χρηματοδότησης, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων που αποφέρει τεράστια κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, εταιρείες και μεγαλοεργολάβους. Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής εκεί που η Διοίκηση έχει την πλειοψηφία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και δημότες, εργαζόμενους και Σωματείο.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων στην πόλη μας και όμορων δήμων με στόχο να ακυρώσουμε τα σχέδια των λίγων εις βάρος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των συνταξιούχων και των ανέργων που θα κληθούν να πληρώσουν από το υστέρημά τους τα υπερκέρδη των ιδιωτών εργολάβων.

Πιστεύουμε στη συλλογική δράση και αντίσταση γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες που τόσο ανάγκη έχουμε σε μια εποχή ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, ανεργίας, λιτότητας και αυταρχισμού.

Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης συλλογικά και οργανωμένα και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας στα ιδιωτικά συμφέροντα.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 09.00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ