Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο της 24/7/2023

Κύριε Πρόεδρε

 Όπως σας ανέφερα προφορικά την προηγούμενη Τετάρτη, στο δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε λόγω απαρτίας, η Λαϊκή Συσπείρωση δε μπορεί να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της 24/7

Η συνεδρίαση  γίνεται την ίδια ώρα και μέρα με μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων κ μαζικών φορέων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενάντια στην εγκληματικη πολιτική του αστικού κράτους που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή,  τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον στο βωμο του κέρδους 

Χρέος μας είναι να βρεθούμε στο πλευρό τους , στηρίζοντας τα δίκαια κ επείγοντα αιτήματα τους για:

-Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

-Να στελεχωθούν όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

-Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες. -Να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.

-Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των πυρόπληκτων περιοχών 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετακης