Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΔΡΑΣΕΙΣ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΦ-ΝΧ (μέλος ΟΓΕ) με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή

Η Ομάδα γυναικών Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας 
(Μέλος ΟΓΕ) διοργανώνει συζήτηση με 
ομιλητή τον κοινωνιολόγο Κυριάκο Ιωαννίδη,
τη Τετάρτη 19/7, στις 8:00 μμ,

με θέμα: 
 
Νεανική βία & "παραβατική" συμπεριφορά: 
ατομική ευθύνη ή απόρροια του συστήματος?
 
 Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αιτία που γεννά αυτά τα φαινόμενα.
 
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ

Ακόμη ένα περιστατικό παραβατικής δράσης στην περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας συνέβη πριν λίγες μέρες. Μια παρέα ανηλίκων μαθητών δέχθηκε επίθεση από νεαρούς για να τους ληστέψουν και τραυμάτισαν ένα από τα παιδιά σοβαρά με μαχαίρι στην κοιλιά

Ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο μαθητή.  

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.  

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες

Αυτές προστίθενται στη συνολική αύξηση της εγκληματικότητας και συγκεκριμένα εδώ στην περιοχή μας, όπως κλοπές, παρενοχλήσεις γυναικών, νεανική παραβατικότητα, αύξηση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. 

Η αιτία που γεννά αυτή την κατάσταση, τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες ενηλίκων και ανηλίκων έχουν τις ρίζες της σε αυτό το σάπιο, άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.  

Όσο σαπίζει δε, τόσο περισσότερο βγαίνει στην επιφάνεια η βρωμιά από τις σάπιες αξίες και τα ιδανικά του, που ως κυρίαρχες αντιλήψεις επικρατούν στη σημερινή κοινωνία.  

Είναι οι αξίες που καλλιεργούν τον ατομικό ανταγωνισμό, το «ο θάνατός σου η ζωή μου», απόρροια του νόμου του κέρδους που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Αυτές τις αξίες αναπαράγουν οι κυρίαρχοι μέσα από το σχολείο, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την υποκουλτούρα, την γηπεδική βία κ.ά., χύνοντας  δηλητήριο στις νεανικές συνειδήσεις.  

Η συνολική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων στο Δήμο, όπως η ανυπαρξία δημόσιων και δωρεάν δομών κοινωνικής πολιτικής (προστασίας της μητέρας και του παιδιού, των ΑμΕΑ, κατά των ναρκωτικών, των ανήμπορων συνανθρώπων μας κ.α.), αλλά και πολιτισμού, αθλητισμού και τέχνης ενισχύει αυτά τα φαινόμενα.  

Όμως τέτοιες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη στήριξη και προστασία ολόκληρης της οικογένειας. Τα παιδιά και η νεολαία γενικότερα θα μπορούν εκεί εκτός από την ψυχολιγική στήριξη και φροντίδα, να εκφράζονται δημιουργικά, να τους καλλιεργούνται οι έννοιες της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της αγάπης για την γνώση, το νοιάξιμο για τον άνθρωπο.  

Όμως αντί όλων αυτών, αυξάνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα, γίνονται πανάκριβο εμπόρευμα, όπου υπάρχουν, τέτοιου είδους δημόσιες ή δημοτικές δομές. 

Υπεύθυνες είναι και οι δημοτικές αρχές που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς να διεκδικούν να δημιουργηθούν οι υποδομές προστασίας και φροντίδας για τα παιδιά και την οικογένεια.  

Όσο κυριαρχούν τέτοιες πολιτικές, τόσο περισσότερο θα υποβαθμίζονται οι ζωές μας.  

Η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των παιδιών τους μέσα και έξω από τα σχολεία θα αυξάνεται. 

Γιατί η λύση, όπως έχει αποδειχτεί και από άλλες περιοχές, και διεθνώς (βλέπε Γαλλία) δεν είναι η ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.  

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. 

Εντείνουμε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για: 

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει στα παιδιά μας και σ’ εμάς. 

Να μπορούν να κυκλοφορούν, να παίζουν, να χαίρονται  ελεύθερα και ασφαλή στις γειτονιές. 

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των παιδιών στην περιοχή μας. 

  • Δημόσιες και δωρεάν δομές πλήρως στελεχωμένες, με ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς και λοιπό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, για ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα της μονογονεϊκής και των παιδιών. 
  • Δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες με στεγνά προγράμματα κατά των ναρκωτικών.  
  • Δημόσιες και δωρεάν δομές άθλησης και πολιτισμού για τα παιδιά μας. 
  • Ασφαλή πάρκα και πλατείες στις γειτονιές, χωρίς την παρέμβαση επιχειρηματικής δραστηριότητας και οικονομικών συμφερόντων, όπως γίνεται στην πλατεία Γεννηματά, στη γειτονιά της Ειρήνης στη Ν. Φιλαδέλφεια.  

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 

  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ