Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Οι παρεμβάσεις του Γ. Ζαχαριάδη στην Δημοτική Επιτροπή για τις υπέρογκες αυξήσεις στα Τέλη Νεκροταφείου και στα Δημοτικά Τέλη

 


Δείτε τις παρεμβάσεις του Γιάννη Ζαχαριάδη στην Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής για τις υπέρογκες αυξήσεις στα Τέλη Νεκροταφείου και τα Δημοτικά Τέλη.

«Βλέπω την αντιμετώπιση που έχουμε για τον θάνατο. Ότι είναι η αγελάδα του Δήμου μας από την οποία αρμέγουμε, είπε ο κ. Τάφας ότι Θα έχουμε εύκολο χρήμα με τις παρατάσεις. Εξαιρετικά όλα αυτά που ακούγονται όταν πρόκειται για τους αγαπημένους μας ανθρώπους και για την τελευταία πράξη αγάπης που κάνουμε για αυτούς.

Εγώ θα σας διαβάσω από το “ΚΟΝΤΡΑ” ένα άρθρο που λέει: “Οι Βρετανοί δανείζονται για να καλύψουν το κόστος της πανάκριβης κηδείας. Πολλοί επιλέγουν τις άμεσες αποτεφρώσεις δίχως την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας ενώ το μέσο συνολικό κόστος μιας κηδείας μπορεί να φτάσει και τις 9.000 λίρες. Το 2004 η κηδεία στοίχιζε 1.835 λίρες”.

Φαντάζομαι ότι κάπως εκεί Θα φτάσουμε, δηλαδή Θα σκεφτόμαστε και να πεθάνουμε, ή θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να αφήσουμε στα παιδιά μας χρήματα για να μην καταλήξουμε.... 

Προφανώς και ψηφίζουμε κατά, δεν έχω να πω τίποτε άλλα. Για όλα αυτό που άκουσα ντράπηκα πάρα πολύ.

(...) Πάγια θέση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλους τους Δήμους είναι ότι είμαστε κατά της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών γιατί έχουμε πληρώσει έχουμε ξαναπληρώσει με φόρους και καλείται να πληρώσει η λαϊκή οικογένεια και με τα δημοτικά τέλη και με τον ηλεκτροφωτισμό.

Βλέπουμε τώρα εδώ ότι έχουμε μια αύξηση στα τέλη των σπιτιών 76% ενώ στους επαγγελματικούς χώρους έχουμε 50%. Από 44% που ήταν η συμμετοχή των οικιών στον προϋπολογισμό στα ανταποδοτικά τέλη, τώρα έχει αυξηθεί στο 48% η συμμετοχή. Που σημαίνει εδώ ότι έχουμε μια αύξηση 9%.

Αντίστοιχα για τα εμπορικά ενώ ήταν στο 56% έχει κατέβει στο 52% δηλαδή έχουμε μια μείωση 7%. Άρα βλέπουμε ότι αυξάνουμε στα σπίτια και μειώνουμε τις εμπορικές χρήσεις. Βάλατε έναν ειδικό συντελεστή για το γήπεδο ο οποίος είναι εξαιρετικά χαμηλός, αν σκεφτούμε ότι μετά από κάθε αγώνα έχουμε απορρίμματα μιάμισης λαϊκής. Δηλαδή πολύ απλά: Βάλτε πόσο πληρώνουν οι λαϊκές επί ενάμιση στο γήπεδο και διαιρέστε το με τα ανοιχτά, με τα κλειστά, δεν ξέρω εγώ με ποια τετραγωνικά θα το διαιρέσετε. Δε νομίζω ότι έχετε κάνει κάτι τέτοιο. Είναι αστείο αυτό.

Οι αθλητικοί φόροι. όσοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους Θεατές προφανώς να μη πληρώνουν τίποτα, ούτε ένα ευρώ, ούτε τα 0,50 ούτε τα 0,30. Αλλά όταν πρόκειται για αθλητικούς χώρους ανώνυμων εταιριών, γιατί δεν συζητάμε για του “Άτταλο” ή για ένα οποιοσδήποτε γήπεδο, είναι χώρος ανώνυμης εταιρείας που κάνει εμπορική χρήση. Μιλάμε για εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο και εμείς σκεφτόμαστε και τους βάζουμε ένα ευρύ το τετραγωνικό. Δηλαδή είναι αστεία αυτά. Που Θα τα πούμε έξω; θα βγούμε έξω στη Φιλαδέλφεια και Θα το πούμε;

Και μη συζητάμε τώρα τα τρελά εάν είμαστε γαύροι, ΑΕΚτζήδες είμαστε οι περισσότεροι εδώ, γέννημα θρέμμα Φιλαδελφιώτες, Κωνσταντινουπολίτες, τι να συζητάμε; Αλλά αυτό το πράγμα είναι τρελό. Δεν είναι δυνατό γιο ένα τέτοιο χώρο να βάζουμε ένα ευρώ το τετραγωνικό. Να πάει με την εμπορική χρήση, όπως είναι και τα υπόλοιπα. Γιατί οδικός κωδικός;

Τα υπόλοιπα Θα τα πούμε με λεπτομέρειες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευχαριστώ».