Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Για τη Συνεδρίαση του ΔΣ στις 15/7, μέρα εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο μνημόνιο Τσίπρα

Βασιλικότερη του βασιλέως η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε δημοτικό συμβούλιο για τα «πεπραγμένα» της την ώρα που ​δεκάδες ​χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν ​με το ΠΑΜΕ ενάντια στο 3ο και χειρότερο «αριστερό» μνημόνιο σφαγιασμού του λαού. Δηλαδή τη μέρα και την ώρα που η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση πέρναγε «με ένα νόμο με ένα άρθρο» μέτρα καρμανιόλες που προστίθενται στο αντιλαϊκό κυβερνητικό έργο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. 
Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημα αναβολής του Δημοτικού Συμβουλίου που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. 
Η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μέρα ​λαϊκής κινητοποίησης και ​απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην ουσία συνιστά υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και ανοικτό κάλεσμα σε απεργοσπασία. Αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το ρόλο της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ ως  μακρύ χέρι του αστικού κράτους και προσθέτει άλλο ένα «επίτευγμα» στην ήδη μακριά λίστα των πεπραγμένων της για την προώθηση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να μην παραδοθεί! Υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για ν' ανοίξει αυτός ο δρόμος, πρέπει άμεσα, να οργανωθεί και ενωθεί ο λαός, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να αποκτήσει σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια, να δυναμώσει η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.

Νέα Φιλαδέλφεια, 16 Ιούλη 2015