Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Β γύρο των Δημοτικών εκλογών


Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας χαιρετίζει όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη, το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Την ψήφο σας η Λαϊκή Συσπείρωση την καταθέτει στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, για τη ζωή που μας αξίζει. Σε αυτό θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις οι τρεις εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην προεκλογική περίοδο ανέδειξε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του δήμου, του κλάδου της εστίασης και γενικότερα την εργατική τάξη. Έφερε στο προσκήνιο τα παιχνίδια με τις χρήσεις γης, την εμπορευματοποίηση και τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία, την προσχολική αγωγή, την παιδεία, τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Μίλησε για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ -των οποίων οι υποψήφιοι ζητούσαν και πάλι την ψήφο- που λειτούργησαν ως στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποκάλυψε ότι όλες οι άλλες παρατάξεις αποδέχονται τις αντιδραστικές αλλαγές του Κλεισθένη, την κρατική υποχρηματοδότηση, τη λογική της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα που είναι σε βάρος του λαού.  

Κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου να γυρίσουν την πλάτη στη λογική του «μικρότερου κακού», η οποία αποδεδειγμένα κάθε φορά οδηγεί στο μεγαλύτερο. 

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι αν θα συνεχίσει να στηρίζει το δρόμο που μας έφερε έως εδώ, το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, με ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, ή αν θα στηρίξει αποφασιστικά την αντίσταση, την αντεπίθεση, τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

Αυτό το κριτήριο ψήφου δεν αλλάζει από Κυριακή σε Κυριακή. 

Τόσο η παράταξη του κ. Βούρου, όσο και αυτή του κ. Βασιλόπουλου κινούνται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει γραμμή στήριξης επιχειρηματικών συμφερόντων. Τόσο αυτοί που εκφράζουν τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τμήμα της ΝΔ, όσο και εκείνοι που εκφράζουν τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τμήμα του χώρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, στέκονται απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο γύρο πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι δεν εμπλέκεται σε παζάρια και συνδιαλλαγές. Όπου και όποτε περνούν εκπρόσωποι του διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

29/5/2019