Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Απεργία 2/10/2019 στο Δήμο Νέας ΦΙλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Με περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς προετοιμάστηκε  και δόθηκε στο Δήμο μας η απεργιακή μάχη της 2 Οκτώβρη ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές», διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους, τσακίζοντας όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει βάζοντας στο γύψο τα Σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Την Τρίτη 1 Οκτώβρη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης, Δανάη Γκούμα και Γιάννης Ζαχαριάδης επισκέφθηκαν και μίλησαν στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το πράσινο.

Παράλληλα την ίδια μέρα μέλη  ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή.


Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη o Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων  από το πρωί ήταν στο "Σκλαβενίτη" - όπου η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι πλειοψηφίες των ΔΣ των  δύο "επιχειρησιακών σωματείων"- προβλέπει καθήλωση μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια- ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους εργαζόμενους. 

Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων, τόσο τη μέρα όσο και την παραμονή της απεργίας, βρέθηκε η Ομάδα Γυναικών ΝΦ-ΝΧ, μέλος της ΟΓΕ, καθώς και ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ του κ. Βούρου σταθερά προσηλωμένη στην αντεργατική κατεύθυνση των κομμάτων που τη στηρίζουν προχώρησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια μέρα παρά τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο.