Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: ρα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας!


Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας:
Τώρα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας!
Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Καλλιθέας, της Γκράβας, του Πειραιά, του Περάματος, της Ν. Φιλαδέλφειας και άλλων περιοχών της Αθήνας και του Πειραιά κινητοποιούμαστε με διάφορους τρόπους, τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ζητάμε να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι σοβαρές ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας.
Καλούμε τους συμμαθητές μας και από άλλα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά που μπορεί να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να φωνάξουμε όλοι μαζί :
ΩΣ ΕΔΩ! Απαιτούμε:
  • ΤΩΡΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές σε όλα τα σχολεία μας!
  • ΤΩΡΑ να λυθεί το θέμα με την θέρμανση και να καλυφθούν οι άλλες ελλείψεις σε όλα τα σχολεία μας. Είναι απαράδεκτο το 2020 να κάνουμε μάθημα με μπουφάν μέσα σε παγωμένες τάξεις!
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ:
  • Μας έχουν ετοιμάσει ένα σχολείο εξοντωτικό, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο
  • Στέκονται απέναντι στο δίκαιο αίτημα των μαθητών για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών και βλέπουν τους μαθητές σαν «κόστος»
  • Μας αφήνουν χωρίς καθηγητές και μετά τις πανελλαδικές θα μας κάνουν κριτική ότι έχουμε χαμηλό επίπεδο μόρφωσης!
  • Ενώ μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για καθηγητές και σχολικές υποδομές, ταυτόχρονα υπογραφούν συμφωνίες εκατομμυρίων για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων F16 και F35, είναι έτοιμοι να στείλουν και στρατό για επεμβάσεις σε ξένες χώρες.
Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου να φέρει νέο νομοσχέδιο για το σχολείο.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στα 5μελή και τα 15μελή μας συμβούλια, τις μαθητικές κινητοποιήσεις να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας, να τον συντονίσουμε, για να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

http://www.mathites.gr/?p=2453