Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον σ. Κώστα Στουραϊτη. Αύριο Τρίτη στις 4μμ η πολιτική κηδεία του



Την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020 έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο σύντροφος Κώστας Στουραΐτης σε ηλικία 59 ετών

Ο σ. Κώστας γεννήθηκε το 1960 στον Κορυδαλλό σε πολυμελή εργατική οικογένεια που είχε δεσμούς με το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, ο πατέρας του μάλιστα είχε διωχθεί από τη δικτατορία. Μπήκε στη βιοπάλη από τα 14 για να στηρίξει την οικογένεια του και έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχολείο. Με προσωπική προσπάθεια και με τη συμμετοχή του στο εργατικό κίνημα και στο Κόμμα απέκτησε την ευρεία μόρφωση και τη βαθιά καλλιέργεια που τον χαρακτήριζαν. Ξεχώρισε ως αυτοδίδακτος μουσικός οργανοπαίκτης και στήριξε αφιλοκερδώς με το ταλέντο του πολλές συνεστιάσεις οργανώσεων του ΚΚΕ στην Αττική.

Εργάστηκε ως λιθογράφος, ενώ δούλεψε περιστασιακά και στις κατασκευές. Οργανώθηκε στο σωματείο και είχε δραστήρια συνδικαλιστική δράση μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Από το 1974 αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στους Λιθογράφους και τις εδαφικές οργανώσεις του Κολωνού και της Νέας Φιλαδέλφειας όπου μετακομίζει μετά το γάμο του. Την περίοδο 1989-1991 υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ. Αναδείχθηκε μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας -Μεταμόρφωσης- Ηρακλείου Αττικής. Δραστηριοποιήθηκε στο γονεϊκό κίνημα ως μέλος ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας καθώς και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου. Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα στις κινητοποιήσεις για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Αταλάντευτος στην πεποίθησή του ότι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, έδρασε ακούραστα μέχρι την τελευταία του στιγμή για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για το σοσιαλισμό. Δραστήριος, ακούραστος, προσηνής, αγαπητός σε όλη τη γειτονιά, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Όλγα και την κόρη του Εύα.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020 στις 16:00 στο δημοτικό νεκροταφείο στον Κόκκινο Μύλο.