Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ερώτηση για τα Νηπιαγωγεία κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο μεγάλο θέμα των νηπιαγωγείων επανέρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση με ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Ζαχαριάδης προς τη Δημοτική Αρχή.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την "2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή" με πρόβλεψη...μηδενικού κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση, του νόμου 4610/2019, προώθησε  τη μαζική τοποθέτηση προκάτ αιθουσών νηπιαγωγείων σε σχολικές αυλές, ακόμα και Γυμνασίων - Λυκείων, για να μη μιλήσουμε για τις τεράστιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που άφησε ακάλυπτες.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ, συνεχίζοντας τις "εξαιρέσεις" Δήμων από τη δήθεν υποχρεωτική προσχολική αγωγή και τη γενικότερη αντιδραστική κατρακύλα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτερο αριθμό παιδιών για να γίνει τμήμα νηπιαγωγείου από τα 7 στα 14 και τώρα η ΝΔ το πάει 15 και αυτό εν μέσω πανδημίας! 

Είναι γνωστές οι  συνθήκες ασφυξίας υπό τις οποίες λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, οι απαράδεκτες "προσωρινές" λύσεις που επέβαλλαν οι δημοτικές αρχές - πρώην και νυν- παγιοποιούνται, η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για ανεύρεση χώρων και διεκδίκηση ανέγερσης νέων σύγχρονων κτιρίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου απαντώντας τον Δεκέμβρη του 2019 σε σχετική ερώτηση που είχε κατέθεσει η Λαϊκή Συσπείρωση από τις αρχές Οκτώβρη δεσμευόταν ότι  θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο "το συντομότερο δυνατό". Από ότι φάνηκε για τους Διοικούντες όλους αυτούς τους μήνες δεν έγινε κατορθωτό "να υφίσταται ο κατάλληλος  χρόνος για τη διεξοδική συζήτηση του θέματος, λαμβανομένων υπόψη των επειγόντων θεμάτων που εισάγονται κατά προτεραιότητα.".....
 
Η ΕΡΩΤΗΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Κύριε Αντιδήμαρχε θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1. Ποια είναι η χωρητικότητα σε νήπια των νηπιαγωγείων της πόλης μας.
2. Πόσα νήπια εγγράφηκαν συνολικά.
3. Πόσα από αυτά θα μετακινηθούν σε άλλο Νηπιαγωγείο, από αυτό που εγγράφηκαν.
4. Τον αριθμό των τμημάτων των νηπιαγωγείων και τη δύναμη τους (αριθμό νηπίων κατά τμήμα).
5. Τον αριθμό των παιδαγωγών και του βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.
6. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες σε σχολική στέγη και τι σχέδιο υπάρχει για να αντικατασταθούν οι απαράδεκτες « προσωρινές» και ακατάλληλες λύσεις που δόθηκαν για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΆΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.