Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η κοροϊδία σε αριθμούς...



Λέει η δημοτική αρχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του κ Βούρου, επιστήθιου φίλου του κ Γεωργιάδη, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι θα πει την αλήθεια για τις οφειλές στους εργαζόμενους με αριθμούς.

Αφήνουμε ασχολιαστο το γεγονός ότι παρουσιάζει ως... επίτευγμα το ότι έδωσε στους εργαζόμενους την εκλογική αποζημίωση, τα χρήματα δηλαδή που δίνει το... υπουργείο εσωτερικών (!).
 Προσπερνάμε   και την "απώλεια μνήμης" για μια σειρά οφειλές που η Δημοτική έχει αναγνωρίσει και με την ψήφο της στην απόφαση 61/2023.

Στεκόμαστε μόνο στα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση που ομολογουν την κοροϊδία των εργαζομένων με αριθμούς. Θαυμάστε:

"όσον αφορά στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και αποτιμώνται σε χρήμα (και τα οποία δεν είχαν αποδοθεί σε αυτούς σε είδος λόγω αγόνων διαγωνισμών κ.λπ.), οι εργαζόμενοι θα λάβουν σε μία μόνο δόση  στο τέλος Σεπτεμβρίου το συμφωνηθέν ποσό των 93.200 ευρώ,"

Διαβάζουμε στην (ομόφωνη!) απόφαση  61.2023 που πάρθηκε μετά από επίμονή και εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι τα ποσά αφορούν 126.295€ που αφορούν σε ΜΑΠ του 2022 και 23.723,83 που αφορούν τα έτη  2019-2021 σύνολο 150.018,83
Δηλαδή αγνοούνται 56.818,83

Το θέμα επεσήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Σεπτέμβρη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ομολογεί  ότι 60.000€ των εργαζομένων πάνε "άκλαφτα".  Τότε ο κ Μπερδέσης επιτέθηκε στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τώρα τι έχει να πει με το δήθεν "συμφωνηθέν" ποσό που τρώει σχεδόν το 30% της οφειλής;

Σε ότι αφορά την "φιλεργατικη"  πολιτική της δημοτικής αρχής, αυτή έχει καταγραφεί στην ατελείωτη σειρά καταγγελιών από το σωματείο, την ΠΟΕ-ΟΤΑ ακόμα και την ΑΔΕΔΥ.

Τώρα, εάν αυτά συμβαίνουν προεκλογικά, με τους εργαζόμενους απλήρωτους και απροστάτευτους, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί τι θα ακολουθήσει μετεκλογικά, παίρνοντας υπόψη και το περιβάλλον που δημιουργεί το αντεργατικο εκτρωμα Γεωργιάδη και η στρατηγική της ΕΕ

Ας τους κόψουμε τη φόρα λοιπόν με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο κ περιφέρεια