Ζητήματα υποδομών των σχολείων και το χαράτσι του "τέλους ταφής" εισάγει ως θέματα η "Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας" στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025.
Ο Νίκος Σερετάκης επανάφερε το θέμα των αναγκαίων υποδομών για την αποτελεσματική λειτουργία των διαδραστικών πινάκων.
Οι υπουργοί, οι περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της ΝΔ είπαν μεγάλα λόγια για "νέα εποχή" και "εκπαιδευτική καινοτομία" αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο για τις υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία τους και γενικότερα. Το αποτέλεσμα είναι, πέραν της απουσίας ενσύρματου δικτύου στην μεγάλη πλειονότητα των σχολείων, να υπάρχουν σε όλη τη χώρα σχολικές αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες όπου πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών ή σχολεία που έχουν τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά δεν έχουν ανθρώπινες (ή και καθόλου) τουαλέτες όπως στο Δήμο μας.
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
"Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει αναδείξει επανειλημμένα προβλήματα και θέματα που αφορούν στα σχολεία του Δήμου μας.
Από
το Σεπτέμβρη του 2024 εκκρεμεί αναπάντητο ερώτημα του δημοτικού
συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιάννη Ζαχαριάδη αναφορικά με τις
αναγκαίες υποδομές για την αποτελεσματική λειτουργία των
πολυδιαφημισμένων διαδραστικών πινάκων.
O Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης με το ερώτημά του ζητούσε ενημέρωση για τις υποδομές σε διαδραστικούς και άλλους πίνακες και συγκεκριμένα πόσα σχολεία του Δήμου έχουν:
- Κατάλληλο ενσύρματο δίκτυο για τη λειτουργία των διαδραστικών πινάκων.
- Αναρτημένους πίνακες μαρκαδόρου
- Πίνακες κιμωλίας
Παράλληλα
ρωτούσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την τοποθέτηση
ενσύρματου δικτύου στα σχολεία που δεν έχουν, καθώς και την
αντικατάσταση όσων πινάκων κιμωλίας υπάρχουν ακόμα.
Παρακαλούμε να εντάξετε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας το θέμα:
" Η λειτουργία και χρήση των διαδραστικών πινάκων στα σχολεία του Δήμου. Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής από την παραλαβή τους μέχρι σήμερα" και να απαντηθούν συγκεκριμένα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί.
Από την πλευρά της η Δανάη Γκούμα έθεσε το θέμα του "τέλους ταφής" που πρόκειται να φορτώσει πολλά εκατομμύρια στις πλάτες των δημοτών.
Πρόκειται για ακόμη ένα αντιλαϊκό φόρο ο οποίος αρχικά επιβλήθηκε το 2012 επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, επεκτάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι άλλο ένα από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης
Στην επιστολή της αναφέρει ότι "Στη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ στις 27 Δεκέμβρη, παραμονές της νέας χρονιάς και ενώ έχουν ψηφιστεί οι προϋπολογισμοί πολλών δήμων της Αττικής, αποφάσισε να ενσωματώσει στην εισφορά των δήμων προς τον ΕΔΣΝΑ για το 2025 το ποσό των 87.640.883 ευρώ ως «Περιβαλλοντική Εισφορά (τέλος ταφής).