Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας “Σπαθάρη”


Η παράδοση του 1ου Δημοτικού Σχολείου “Σπαθάρη” είναι το επιστέγασμα των επίμονων αγώνων και της κινητοποίησης γονιών και εκπαιδευτικών επί 10 ολόκληρα χρόνια. Το ΚΚΕ είχε σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και είχε φέρει το θέμα στη Βουλή ήδη στις 3 Οκτώβρη 2008.

Ο αγώνας για την στέγαση των σχολείων σε ασφαλή και σύγχρονα κτήρια πρέπει να συνεχίσει και να ενταθεί γιατί οι ανάγκες και τα κενά στην περιοχή μας είναι μεγάλες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την απουσία προληπτικών αντισεισμικών ελέγχων, την απαράδεκτη κατάσταση στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, τα σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των σχολείων της Χαλκηδόνας, την κατάσταση που υπάρχει στο συγκρότημα των ΚΑΤΕΕ (1ο,2ο,3ο ΕΠΑΛ, 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο), χωρίς να αναφερθούμε στα νηπιαγωγεία και τις ανάγκες που δημιουργεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, στις πλευρές που αφορούν στον εξοπλισμό και τα εργαστήρια ή στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση όπου στο Δήμο μας δεν υπάρχει απολύτως τίποτα,

Δε μας παραξενεύει το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε άλλη μια κυβερνητική προεκλογική φιέστα τα σημερινά εγκαίνια.

Μας εντυπωσίασε όμως η προκλητική αμετροέπεια της υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, που είχε το θράσος να μιλήσει για τις “μεγάλες θεσμικές αλλαγές” που προωθεί η κυβέρνησή της, αυτές που κάνουν το Λύκειο κόλαση και έχουν δικαίως ξεσηκώσει τους μαθητές.

Η ΣΥΡΙΖΑία υφυπουργός ανερυθρίαστα μίλησε για “15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών” όταν η δική της κυβέρνησή απορρίπτει το αίτημα για μονιμοποίηση των αναπληρωτών και πριν ένα μήνα ψήφισε την τροπολογία Γαβρόγλου που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις αναπληρωτών. Αυτούς τους αναπληρωτές τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ αφού τους κορόιδεψε κανονικά και συνέχισε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήρθε τον προηγούμενο Γενάρη να τους “περιποιηθεί” με τα ρόπαλα των ΜΑΤ.

Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;


;
Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ στο "διάλογο" της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπαιδευτικούς τον περασμένο Γενάρη