Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αναφορικά με επικίνδυνες τοποθετήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποδοκιμάζει τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21 Οκτωβρίου σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό από τον κ. Παντελή Γρετζελιά και τον κ. Βούρο.

Ο κ. Γρετζελιάς μίλησε για λαίλαπα που έρχεται από την Ανατολή και ισχυρίστηκε ότι έχουν κατακτηθεί τα νησιά μας ενώ ο Δήμαρχος κ. Βούρος είπε ότι η χώρα μας δέχεται εισβολή.

Η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια να “μαζευτούν” οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκστομίστηκαν και καταγράφηκαν.

Είναι γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στη χώρα μας παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, πολλοί από αυτούς στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άθλιες συνθήκες.

Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα, με πρωτεργάτη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και “άξιο συνεχιστή” την κυβέρνηση ΝΔ, έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε μια γιγαντιαία αμερικανονατοϊκή βάση και εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους ανταγωνισμούς και τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή και τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Οι εργαζόμενοι και ειδικά η νεολαία να απομονώσουν φωνές που καλλιεργούν μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. 

Να δυναμώσει η έμπρακτη αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της εκμετάλλευσης, ορισμένοι εκ των οποίων μένουν στις γειτονιές μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία μας. 

Να κλιμακωθεί ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολύ επικίνδυνη πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.