Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τίμησαν τον αγώνα του λαού μας ενάντια στο Φασισμό



Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα με μια λιτή εκδήλωση τίμησαν τον αγώνα του λαού μας ενάντια στο φασισμό-ναζισμό .


Αγωνιστές, απόγονοι τους και φίλοι της εθνικής αντίστασης συγκεντρώθηκαν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Νέα Χαλκηδόνα.




Η πρόεδρος του Παραρτήματος Μαίρη Σταθάκου αναφέρθηκε σε πλευρές και γεγονότα της λαϊκής πάλης της περιόδου, την πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ με βασικό εμπνευστή και αιμοδότη το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ούτε τότε υπήρξε ούτε σήμερα μπορεί να υπάρξει "εθνική ενότητα" σε μια ταξική κοινωνία. Στάθηκε ιδιαίτερα στην σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ενορχηστρώνει η ΕΕ φαλκιδεύοντας τα ιστορικά γεγονότα. Όμως η ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών δε μπορεί να σβηστεί, ούτε να παραχαραχτεί.




Με τη σειρά του ο Μάριος Ψυλλίδης, γραμματέας της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ υπογράμμισε τα διδάγματα από τη στάση της αστικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων εκείνης της περιόδου και τη σημασία τους στη σημερινή φάση όξυνσης των αντιθέσεων του καπιταλισμού. Αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η  ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κάλεσε σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για την επέκταση των βάσεων στη χώρα μας. 


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ,  και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το «Επέσατε Θύματα».