Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για την απόπειρα παράδοσης μέρους του Άλσους σε ιδιώτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή που επιχειρεί να επιβάλλει πραξικοπηματικά την παραχώρηση της Λίμνης και τμήματος του Άλσους σε ιδιώτη για επιχειρηματική εκμετάλλευση. 


Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι το θέμα είχε αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του τρέχοντος Δημοτικού Συμβουλίου, επανήλθε από την πίσω πόρτα στην Οικονομική Επιτροπή της 4/12 με αφορμή τη συζήτηση για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά ομολόγησε ότι επιδίωξη της είναι να μισθώσει τη λίμνη του Άλσους για σχεδόν ένα μήνα ώστε από τα έσοδα να χρηματοδοτήσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δηλαδή για 15.000€! Μάλιστα προτάθηκε να υπάρχει “συμφωνία κυρίων” εν αναμονή της απόφασης του Δασαρχείου.

Τα όσα ακούστηκαν δικαιώνουν το αίτημα που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση να τηρούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά στην Οικονομική Επιτροπή.

Σήμερα στέλνει  στο παρά 5 πρόσκληση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επανεντάσσει το θέμα, παρά την ουσιαστικά αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας και την απουσία γνωμοδότησης από τη Δασική Υπηρεσία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή επιτρέπει ακόμα και την υπεκμίσθωση του χώρου από τον επιχειρηματία, δηλαδή τον ανοικτό εκβιασμό και εκμετάλλευση των μικροπωλητών, αλλά και την ενδεχόμενη εμφάνιση και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων. 

 Στην ουσία η Δημοτική Αρχή με πρόφαση τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις βιάζεται να ανοίξει το δρόμο στην γενικευμένη εμπορική-επιχειρηματική εκμετάλλευση του Άλσους αξιοποιώντας το ΡΣΑ και το γενικότερο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που παραδίδει βουνά, αιγιαλούς, δάση, ποτάμια μέχρι και εθνικούς δρυμούς βορά στην αδηφαγία του κεφαλαίου. 

Καλούμε τους  εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μητέρες, τους  εκπαιδευτικούς να βάλουν φραγμό στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Άλσους μας. 

Να απαιτήσουν τη διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους από λογικές κερδοσκοπίας  την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξή του με έργα υποδομής, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις που συνάδουν με το χαρακτήρα του