Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να εντάξει τον δευτεροβάθμιο μετασεισμικό έλεγχο των σχολείων στο τεχνικό πρόγραμμα

Ως αντιπροσωπευτικό του αντιλαϊκού χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής ΚΙΝΑΛ-ΝΔ του κ. Βούρου χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 η Λαϊκή Συσπείρωση. Στην παρέμβασή της ανέδειξε ότι το τεχνικό πρόγραμμα βρίσκεται μακρυά από τις λαϊκές ανάγκες, είναι κομμένο και ραμμένο στις προτάξεις των σχεδιασμών του κεφαλαίου για την περιοχή όπως αποτυπώνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την κυβερνητική πολιτική είναι το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε και υπερψήφισε η Δημοτική Αρχή στις 4/12 οπότε ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της 27/11.
Τα έργα που προτάσσονται και οι αντίστοιχοι πόροι κατευθύνονται σε  αναπλάσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία του γηπέδου υπό τον ασαφή τίτλο “Συνοδά Έργα” και σε έργα που πιέζουν προς αλλαγές σε χρήσεις γης (ενδεικτική είναι η πρόταση για υπόγειο πάρκινγκ στο πάρκο μικρασιατών). Παράλληλα προωθεί τον αντιλαϊκό σχεδιασμό για τα απορρίμματα που αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Ωφελημένοι θα είναι κυρίως οι επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης και οι εργολάβοι ενώ προωθούνται η εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Αντίθετα σε δεύτερο και τρίτο πλάνο περνάνε οξυμένα προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως εντελώς ενδεικτικά:
- η αντισεισμική θωράκιση και προστασία
- η αντιμετώπιση της ασφυκτικής κατάστασης στην προσχολική αγωγή
- η ανάγκη για νέους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς
- η ουσιαστική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία 
Πάραυτα η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να δημιουργηθεί νέος κωδικός “Δευτεροβάθμιοι Μετασεισμικοί Έλεγχοι και αποκατάσταση σχολικών κτηρίων” λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μετά το σεισμό του Ιούλη στο 6% των σχολείων διαπιστώθηκαν ακαταλληλότητες αλλά και το γενικότερο πρόβλημα με κτήρια παλιά, κακοσυντηρημένα, που ορισμένα έχουν κτισθεί πριν το 1985, ακόμα και πριν το 1959.
Με εμπεριστατωμένο τρόπο κατέρριψε τους ισχυρισμούς στους οποίους έχει προσφύγει κατά καιρούς  η Δημοτική Αρχή για να αποποιηθεί της ευθύνης της, όπως ότι η αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς ή οι εργασίες στον φέροντα οργανισμό αποτελούν ευθύνη των ΚΤΥΠ ΑΕ και όχι του Δήμου. Μάλιστα Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε σχετικά έγγραφα των ΚΤΥΠ με αποδέκτη το Δήμο μας με ημερομηνίες 29/7/2019 και 3/9/2019 που τεκμηριώνουν ακριβώς το αντίθετο!
Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να εγγράψει τον κωδικό στο τεχνικό πρόγραμμα και για άλλη μια φορά προσπάθησε να υπεκφύγει με την δικαιολογία ότι υπάρχει πρόβλεψη για...επισκευές σχολικών κτηρίων. Μάλιστα ο κ Βούρος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου όταν στο ίδιο κτήριο του 3ου Λυκείου, λίγα μέτρα πιο πέρα από την αίθουσα όπου Συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, έχoυν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα στα γραφεία των καθηγητών χωρίς να έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής καμία παρέμβαση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα επιμείνει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στην διεκδίκηση παρεμβάσεων και λύσεων στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και ανάγκες