Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων υποχρέωσε σε μερική αναδίπλωση τη Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου


Σε μερική αναδίπλωση μέσα σε μία μέρα υποχρεώθηκε η Διοίκηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου σε ότι αφορά στις απολύσεις των 20 συμβασιούχων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων (δέστε τις σχετικές ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας  και της ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η αρχική απόφαση της διοίκησης οδηγούσε όχι μόνο στην απόλυση των εργαζομένων αλλά και στον πρακτικό τερματισμό του προγράμματος.

Έτσι σε νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας  - Νέας Χαλκηδόνας που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, την Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019 αποφάσισε την ανανέωση για ένα δίμηνο των συμβάσεών  των εργαζομένων των οποίων είχε αποφασίσει την απόλυση μόλις μία μέρα πριν στις 30 Δεκεμβρίου.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ  παραβρέθηκαν και παρέμβηκαν υπέρ των εργαζομένων  εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Βασίλης Πετρόπουλος και Μανώλης Περράκης, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης & Ηρακλείου Αττικής αντίστοιχα,  ο Γιάννης Ζαχαριάδης Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. 

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη ανανέωση των συμβάσεων, καθώς η δίμηνη ανανέωση αποδείχνει πως ήταν παντελώς έωλες οι  δικολαβίστικες προφάσεις που προέβαλλε.

Οι εργαζόμενοι δεν θα παραιτηθούν από τη διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος στη σταθερή δουλειά με  δικαιώματα για όλους. Μπορούν στηριγμένοι στα συνδικάτα τους και το ΠΑΜΕ να επιβάλλουν λύσεις προς όφελός τους, να κατακτήσουν τη ζωή που τους αρμόζει σε μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση.

Ξεκινάμε τη νέα χρονιά δυναμώνοντας τους αγώνες μας  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό,  ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, τις απολύσεις, την απληρωσιά, τους πλειστηριασμούς, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για μέτρα Υγιεινής και  Ασφάλειας, για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.