Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η παρέμβαση του Γιάννη Ζαχαριάδη στο έκτακτο ΔΣ της 11/5


Η δημοτική αρχή του κ Βούρου αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού ως πρόσχημα για να περάσει στα μουλωχτά σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι μεμονωμένη. Για παράδειγμα όχι μόνο συνεχίζει την εκχώρηση σε ιδιώτες μεγάλου μέρους του πρασίνου που έκανε η διοίκηση Βασιλόπουλου αλλά και θέλει να την παγιώσει επιχειρώντας να περάσει ακύρωση 12 μόνιμων προσλήψεων στο πράσινο από επιλαχόντες προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια φυσικά θα μας έλεγε να διευρύνουμε την εκχώρηση σε ιδιώτη γιατί δεν έχουμε προσωπικό.
Πρόκειται για γενικευμένη επίθεση: με τα ίδια ή παρόμοια προσχήματα δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ σε όλη την Ελλάδα αξιοποιούν την κατάσταση και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και επιχειρούν να εκχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες τμήματα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στο χώρο της υγείας, όπου προωθώντας τη διεύρυνση των συμπράξεων των δημόσιων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα, κυβέρνηση, επιχειρηματικοί κύκλοι και οι «λαγοί» τους εξαπολύουν μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία «ζύμωσης», αξιοποιώντας περιγραφές των οξυμένων προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τα οποία βέβαια είναι απόρροια ακριβώς της διαχρονικής πολιτικής εμπορευματοποίησής του.

Στόχος τους είναι να πειστούν ασθενείς και εργαζόμενοι ότι οι Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι η μόνη «λύση», επιχειρώντας μάλιστα να τους προσδώσουν... φιλολαϊκά χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, τα βιώσαμε όλες αυτές τις μέρες της καραντίνας, που ένα από τα επιχειρήματα της επιβολής της ήταν, να μη γονατίσει το ήδη διαλυμένο σύστημα υγείας.

Στο όνομα της πανδημίας, γίνεται επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλονται ελαστικές σχέσεις εργασίας, ξεχείλωμα του ωραρίου με την τηλεργασία, γίνανε χιλιάδες απολύσεις στις αρχές Μάρτη, μπαίνουν  κάμερες στα σχολεία. Αλλά να μην ξεχνάτε τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.

Καλούμε τους δημότες, τους εργαζόμενους , τις λαϊκές οικογένειες σε διαρκή επαγρύπνηση για να ανατρέψουμε τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή σε τοπικό επίπεδο. Θα μας βρείτε απέναντί σας.