Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ν. Χαλκηδόνα: Διαμαρτυρία γονέων στην υπουργό Παιδείας για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία

 

Τα αιτήματα για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα μετέφεραν εκπρόσωποι γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο επισκέφτηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να επιθεωρήσει το άνοιγμα των σχολείων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αρετή Περιβόλα, αλλά και ο Νίκος Σερετάκης, δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, τονίζοντας τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των γονέων τόνισαν το γεγονός ότι στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας, υπάρχει καινούργια κενή αίθουσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μαζί με την πρόσληψη εκαπιδευτικών, για την αραίωση των τμημάτων του σχολείου.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως, για ακόμη μια φορά, επικαλέστηκε τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία όλης της χώρας.

(Πηγή: 902.gr)