Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για την επίσκεψη της κ Κεραμέως στο 2ο Δημοτικό Νέας Χαληδόνας



Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και ο Δήμαρχος κ Βούρος γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου. Είναι άλλωστε συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό  στα σχολεία  τα οποία ανοίγουν με όλα τα προβλήματα που είχαν όταν έκλεισαν, και μάλιστα υπό χειρότερες επιδημιολογικές συνθήκες σήμερα.

Τα όσα ανέφεραν στην κ Υπουργό οι εκπρόσωποι του συλλόγου και της ένωσης γονέων, οι οποίοι αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ, είναι η φωνή της απλής λογικής, τα πάγια αιτήματα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιμένει να μην ικανοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ: άμεσα μέτρα για μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ.

Είναι  τουλάχιστον απαράδεκτη η αποστροφή της ΓΓ του Υπουργείου κ Γκίκα ότι καλά κάνουν και ανησυχούν οι γονείς γιατί έτσι θα τηρούνται τα μέτρα., όταν στο διπλανό 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας λειτουργούν 2 25άρια τμήματα τη στιγμή που υπάρχει καινούργια αίθουσα που παραμένει αχρησιμοποίητη λόγω έλλειψης νηπιαγωγού που δεν προσλαμβάνει το υπουργείο. 

Χαρακτηριστική είναι και η αφωνία της πολυπληθούς συνοδείας της Δημοτικής Αρχής που κατά τα άλλα ξέρει  να συνωστίζεται για τους φακούς της δημοσιότητας, χωρίς να νοιάζεται για τα μέτρα ασφαλείας.

Η προσπάθεια λοιπόν να αξιοποιήσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ως ντεκόρ για το ξέπλυμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης  τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

Ρεπορτάζ για την επίσκεψη της υπουργού και τις διαμαρτυρίες των γονέων ΕΔΩ