Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΤΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η καθημερινότητα στα σχολεία διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας για το «όλα είναι καλά»

 Τηλεδιασκέψεις με τις δημοτικές αρχές, τους διευθυντές σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων των Δήμων Φιλοθέης - Ψυχικού, Χολαργού - Παπάγου και Αμαρουσίου πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, με θέμα την επαναλειτουργία των σχολείων και ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε σχόλιό της, για τις τηλεδιασκέψεις καθώς και για την επίσκεψη της Ν. Κεραμέως σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Χαλκηδόνας, η Τομεακή Επιτροπή του Βόρειου Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Όσα είπε η υπουργός Παιδείας στις τηλεδιασκέψεις με δημοτικές αρχές, διευθυντές και Συλλόγους Γονέων των Δήμων Φιλοθέης - Ψυχικού, Χολαργού - Παπάγου και Αμαρουσίου καθώς και στην επίσκεψή της σε Δημοτικό της Νέας Χαλκηδόνας ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Αυτό είναι το στίγμα των παρεμβάσεων της υπουργού στις τηλεδιασκέψεις καθώς αρνήθηκε την πραγματικότητα, που της εκτέθηκε από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όσες φορές και αν η κυβέρνηση επαναλάβει ότι ''όλα είναι καλά στα σχολεία'' η καθημερινότητα θα την διαψεύδει. Άλλωστε τα σχολεία ξανάνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν, με μόνη διαφορά τα ανοιχτά παράθυρα! Τα προβλήματα στα σχολεία απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι παιχνίδια μετάθεσης ευθυνών από υπουργείο σε υπουργείο και από Περιφέρεια σε δήμους, στα οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε η υπουργός.

Όπως θα διαπίστωσε και η κα Κεραμέως στις παρεμβάσεις της, η κυβέρνηση σε κάθε της βήμα θα έρχεται αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη ανησυχία και τις δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που απαιτούν μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν μαζικά τεστ παντού».