Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Να επιστρέψουν στην εργασία οι απολυμένοι εργαζόμενοι του προγράμματος ΕΣΤΙΑ

Η Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Γρετζελιά, Τομπούλογλου και Βασιλόπουλου άνοιξε το 2021 με 4 απολύσεις εργαζομένων ενώ άλλοι 2 παραιτήθηκαν από το πρόγραμμα που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις  της Λαϊκής Συσπείρωσης για το περιεχόμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιο και τη λογική που την περιβάλλει επιβεβαιώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Ευθύνη για την εξέλιξη έχουν όλες οι δυνάμεις  που αποδέχτηκαν τις απολύσεις στο πλαίσιο του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Εξ άλλου όταν συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν γνωστές σε όλους  οι αλλαγές στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ όπως γνωστοί ήταν και οι τρόποι που υπήρχαν να μην πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, τους οποίους έχει υποδείξει και  το σωματείο των εργαζομένων.

Εάν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις που συναίνεσαν στις απολύσεις -ιδιαίτερα όσες συμμετέχουν στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης- πιστεύουν έστω και στο παραμικρό τις διαβεβαιώσεις που έδιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να επιστρέψουν στην εργασία οι εργαζόμενοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να το θέμα να εισαχθεί και να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Γενάρη 2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας 

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης