Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Επιστολή των εργαζομένων του Δήμου: Η υπηρεσία μπορεί να κάνει το έργο με το 30% του κόστους ανάθεσης σε ιδιώτη!!!

 Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 Προσπαθήσαμε έστω και με αυτόν τον τρόπο και κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναδείξουμε τα διαχρονικά προβλήματά μας και πιστεύουμε να είναι αντιληπτό απ’ όλους πως αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

 Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορεί αξιοπρεπώς να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών, των σχολείων και σε κάθε υπηρεσία του Δήμου μας, ακόμα κι όταν οι καταστάσεις δεν είναι ευνοϊκές για την εργασία μας.

 Είμαστε σίγουροι ότι η επιμονή μας για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED από το Τμήμα μας θα είναι προς όφελος του Δήμου και κατ επέκταση των δημοτών. Όποια άλλη επιλογή με ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, που στόχο έχουν τα υπερκέρδη, θα είναι πολυετή ασφυκτική θηλιά στο ταμείο του Δήμου.

 Εμείς μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά στις κολώνες ΔΕΗ, καθώς και όσων χρειάζονται από τα δίμπαλα/παραδοσιακά, αρκεί να τα προμηθευτούμε.

 Είμαστε στη διάθεση της Διοίκησης και κάθε Δημοτικού Συμβούλου για περεταίρω πληροφορίες και συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση αντικατάστασης των φωτιστικών που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας. Με προϋπόθεση όμως τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας γιατί αυτό είναι το πραγματικό όφελος και συμφέρον της κοινωνίας.

 Σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε την πρότασή μας, δηλαδή να προχωρήσετε μόνο στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών/φωτιστικών, ενώ η τοποθέτησή τους να γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου μας, σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών, με άμεσο πραγματικό όφελος από την κατανάλωση για την αποπληρωμή των φωτιστικών.

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 

       ΔΑΜΙΣ                                 ΤΜΉΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

3.724.292,26 ευρώ                                               1.090.842,80 ευρώ

 

Αυτό που εν κατακλείδι προτείνει η ΔΑΜΙΣ είναι πολυετής πίστωση των προϋπολογισμών του Δήμου για 9 χρόνια (100.000€ για το 2021 και 453.036,53€ ανά έτος από το 2022 έως το 2029).

Πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον του Δήμου!!! (όπως αναφέρει η μελέτη)