Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Τέρμα ο εμπαιγμός! Να συζητηθεί σήμερα ως θέμα ΕΗΔ το νέο εκλογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση

 Στις 16 Φλεβάρη 2021 με επιστολή μας προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πρόκειται για πρόταση που φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ,  διαμορφώνοντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την αξιοποίηση Δήμων και Περιφερειών στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων. Προδιαγράφεται ένα σύστημα ακόμη πιο αντιδημοκρατικό, ακόμη πιο ταξικό.

Την πρόταση να συζητηθεί ο νέος εκλογικός νόμος στήριξαν και άλλες δημοτικές παρατάξεις και μέλη του ΔΣ.

Επαναφέραμε το θέμα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο για τη Διαχειριστική του Άλσους. Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα το εισάγει ως κανονικό θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση. Μάλιστα λάβαμε γραπτώς την επιβεβαίωση ότι δεσμεύονται από κοινού με τον Δήμαρχο ότι θα εισάγουν το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Στις 26 Μάρτη λάβαμε πρόσκληση για  συνεδρίαση του ΔΣ στις 31 Μάρτη, από την οποία απουσίαζε για άλλη μια φορά το θέμα. Προκαλέσαμε, από ότι φαίνεται μάταια, τη μνήμη και την ευθιξία Δημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιώντας σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβολίου την γραπτή απάντηση που είχαμε λάβει πριν 2 εβδομάδες.

Η  συνεδρίαση αναβλήθηκε, στάλθηκε  νέα πρόσκληση για τις 7 Απρίλη, για άλλη μια φορά χωρίς να εισάγεται το θέμα.

Κύριοι  συνάδελφοι

Η κατάσταση δεν εξηγείται με όρους εμπαιγμού, με μια  πρακτική «είπα-ξείπα» στα οποία μας έχει πλέον συνηθίσει η Δημοτική Αρχή.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής, οι συνεντεύξεις του κ Βούρου και άλλων στελεχών της, οι σχεδόν καθημερινοί συναγελασμοί με κυβερνητικά και άλλα στελέχη της ΝΔ επιβεβαιώνουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι συνειδητά στρατευμένη  στο πλευρό της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Για αυτό αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι κάθε συζήτηση που μπορεί να τροφοδοτήσει την λαϊκή αμφισβήτηση.

Αυτό αποδεικνύει η πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς. Αυτό επιβεβαιώνει και η απροθυμία της να ανοίξει συζήτηση για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική διοίκηση, για τις προσαρμογές στο αστικό πολιτικό σύστημα που επιστρατεύονται μαζί με τον κλιμακούμενο αυταρχισμό για να θωρακίσουν την αντεργατική  πολιτική,  να φιμώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει τα συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης το θέμα του νέου εκλογικού συστήματος και να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο επ αυτού 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης