Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Για τον ηλεκτροφωτισμό - Γιάννης Ζαχαριάδης: Ο ηλεκτροφωτισμός στα χέρια των εργαζόμενων του Δήμου και όχι των ιδιωτών

 Αντιλαμβάνομαι τη βιασύνη σας να δώσετε τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ευτελούς ποσού των 3,5 εκ € περίπου , αλλά ας αφιερώσουμε δυο τρία λεπτά να δούμε τι λένε οι εργαζόμενοι στον ηλεκτροφωτισμό.

Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού  για τον ηλεκτροφωτισμο το 2008 ήταν 120 χιλ περίπου για να γίνουν 25 χιλ το 2017, ενώ για λάμπες και φωτιστικά από τις 50 χιλ το 2007 φτάνουμε στο τρομερό ποσό των 3,8 χιλ το 2017 και συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε σημείωση τους

Να μιλήσουμε για τα οχήματα που χρησιμοποιούν; Ιδιαίτερα για το γερανοφόρο , που όλοι ξέρουμε, πόσο σημαντικό είναι για το έργο τους και πόσο επικίνδυνο είναι το συγκεκριμένο. Από την άλλη βλέπουμε , τη συγκινητική ανταπόκριση του τμήματος στα αιτήματα των πολιτών, πράγμα που φαίνεται από τον αριθμό των αιτημάτων που ικανοποιούν.

Και τι ζητάνε, από τη διοίκηση; Την αγορά μόνο των απαραίτητων υλικών και δεσμεύονται πως θα τα τοποθετήσουν σε 6 μήνες. Ίσως και τη στήριξη τους από την πρόσληψη, έστω και έκτακτου προσωπικού.

Να μην δοθεί ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου σε ιδιώτες, έναντι αδρού αντιτίμου, αλλά να υπάρξει εμπιστοσύνη στους εργαζομένους και την υπηρεσία του Δήμου που μπορούν να υλοποιήσουν το έργο με υποπολλαπλάσιο κόστος.