Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.Φ. - Ν.Χ. 21-10-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Ούτε ένα μήνα δεν άντεξαν οι προεκλογικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας. Σε πλήρη αρμονία με τη γενικότερη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια δίνει καθημερινά εξετάσεις στα σαλόνια της πλουτοκρατίας και από την άλλη προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να ζουν χωρίς προσδοκίες και να λένε ευχαριστώ για ένα ξεροκόμματο. Σε αυτή τη ρότα και η Δημοτική Αρχή με θέσεις και εισηγήσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η πολυδιαφημισμένη προεκλογικά παροχή δεκατιανού στα σχολεία, έγινε περιορισμένο «πιλοτικό πρόγραμμα» το οποίο ελπίζουν να στηρίξουν με… χορηγούς κι έτσι η όποια εγγραφή στον προϋπολογισμό είναι ενδεικτική.
Στα αθλητικά – πολιτιστικά προγράμματα του δήμου από το προεκλογικό «δικαίωμα για όλους» πήγαμε στο μετεκλογικό «περάστε από το ταμείο». Το μέγεθος του εμπαιγμού της δήθεν «κοινωνικής πολιτικής» αποτυπώνεται στην εισήγηση της «αριστερής διοίκησης» όπου προτείνανε… έκπτωση (ούτε καν απαλλαγή) για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα … 6000€, δηλαδή παίρνουν κάτω από 430€ το μήνα – κάτω και από αυτό το επίσημο όριο φτώχειας!!! Και αφού καταβάλλουν τον οβολό τους για άλλη μια φορά εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μισοαπασχολούμενοι να προσέλθουν στο δήμο να καταλάβουν ως… εθελοντές θέσεις εργασίας.
Αποκαλυπτικές ήταν και οι τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, την ελάφρυνση των εργαζόμενων και μικροεπαγγελματών, που ουσιαστικά αφορούσε στην εφαρμογή προηγούμενης απόφασης του ΔΣ, στη συζήτηση για την παροχή δεκατιανού γεύματος στα σχολεία και την επιβολή συνδρομών στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας. Ο ένας αντιδήμαρχος έψαχνε στις διατυπώσεις για να μην ψηφίσει, η άλλη αντιδήμαρχος εξηγούσε «ριζοσπαστικά» τις συνδρομές στα ΚΑΠΗ ότι «έτσι τα βρήκαμε» καθώς και ότι η πρόταση της λαϊκής συσπείρωσης για κατάργηση των συνδρομών στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (που θα δουλεύουν με εθελοντές και εργαζόμενους του Δήμου!) είναι ζήτημα που θα λυθεί στο Σοσιαλισμό!, τρίτος αντιδήμαρχος δήλωνε χωρίς περιστροφές ότι είναι υπέρ της πληρωμής στα προγράμματα για «λόγους ποιότητας»!!!!!
Αντί να απολογηθούν για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, που υπολειτουργούν 2ο μήνα, αποκλείοντας δεκάδες παιδιά– επανάληψη του ίδιου έργου που είδαμε πριν 2 χρόνια, για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου υπήρξε παιδικός σταθμός που παρέμεινε κλειστός μισό μήνα, και όλα αυτά όταν στις 30 Ιούνη κόμπαζαν για τη συνεργασία τους με την προηγούμενη δημοτική αρχή για τη «διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παιδικών σταθμών και του βρεφονηπιακού σταθμού» ψάχνουν δικαιολογίες για την αδράνειά τους.
 Αποκορύφωμα το επικίνδυνο και ανεύθυνο πυροτέχνημα του Δημάρχου να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί με … εθελοντές!!!
Η δημοτική αρχή πατώντας σε υπαρκτές και επείγουσες κοινωνικές ανάγκες όπως η συντήρηση και ο καθαρισμός ελεύθερων χώρων, λειτουργία παιδικών σταθμών κ.λ.π. προβάλει τον εθελοντισμό και την θεσμοθέτηση που έχει σαν στόχο να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους μαθητές ότι το περιβάλλον, η καθαριότητα, η υγεία, η παιδεία αποτελούν ατομική ευθύνη.
Απαλλάσσουν με αυτό τον τρόπο το κράτος και την πολιτεία από τις ευθύνες για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, φορτώνοντας στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας ένα ακόμα βάρος.
Η συγκυβέρνηση και οι διάφοροι υποψήφιοι διαχειριστές του συστήματος τη στιγμή που η ανεργία, η απλήρωτη εργασία έχει εκτοξευτεί στα ύψη ζητούν τον εργασιακό εθελοντισμό με σκοπό τη μείωση έως απαλλαγή των προϋπολογισμών από διάφορες κοινωνικές δαπάνες ώστε να υπάρχουν χρήματα για τους βιομήχανους τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
Οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι να βγάλουν συμπεράσματα. Όσο «διεκδικητική» είναι η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια, το ίδιο θα είναι και μια «κυβέρνηση της αριστεράς» απέναντι σε ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς, τους εργαζόμενους στο δήμο να ακυρώσουν την επικίνδυνη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να βάλει «εθελοντές» στους παιδικούς σταθμούς.  
Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα πιέζονται στην πρέσα της ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται ευέλικτα και κακοπληρωμένα. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα-βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστίγιου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!
Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στο Σύνταγμα, 12 μμ