Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Για το σοβαρό περιστατικό της κατάρρευσης του περιβόλου του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Η κατάρρευση του τοιχίου του περιβόλου του 3ουΔημοτικού Σχολείου - που θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε τραυματισμό παιδιών  -υπογραμμίζει την άσχημη κατάσταση και εγκατάλειψη που χαρακτηρίζει αρκετές σχολικές εγκαταστάσεις. Θυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει εδώ καιρό ζήτημα καταλληλότητας σχολικών κτηρίων στο Δήμο.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη υπογραμμίζει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες   των δημοτικών αρχών. Πολλαπλά εκτεθειμένη είναι και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ:

-γιατί ομολογεί ότι γνώριζε το πρόβλημα και αντί να πάρει μέτρα  έκανε το θέμα της ασφάλειας των μαθητών μπαλάκι μεταξύ Δήμου – ΟΣΚ, και μάλιστα όταν η συντήρηση των σχολείων  αποτελεί αρμοδιότητα των δήμων.

-γιατί στον προϋπολογισμό που μόλις ψήφισε δεν προβλέπει ούτε 1€ για αντισεισμικό και στατικό έλεγχο και θωράκιση σχολείων και δημόσιων κτηρίων.

-γιατί δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την αποκατάσταση της ζημιάς. 

Αποτελεί πρόκληση το δελτίο τύπου του Δήμου που κομπάζει ότι με  την τοποθέτηση...τσίγκων «λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε το σχολείο να λειτουργήσει άμεσα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών», «ξεχνώντας» ότι στα δημοτικά σχολεία υπάρχουν βασικά μαθητές μικρών ηλικιών.

Η Λαική Συσπείρωση απαιτεί να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς.

Να γίνουν ουσιαστικοί στατικοί και αντισεισμικοί έλεγχοι και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα  όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, ειδικά αυτών που έχουν κατασκευαστεί πριν το νέο αντισεισμικό κανονισμό.

Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών (λχ 1οΝηπιαγωγείο, 3ο Νηπιαγωγείο ).

Να γίνουν χειροπιαστές πράξεις δρομολόγησης της ανέγερσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ουΓυμνασίου  

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να κινητοποιηθούν για το θέμα, διεκδικώντας σύγχρονα ασφαλή εξοπλισμένα και επανδρωμένα σχολεία.

Να απορρίψουν ως απαράδεκτες παραινέσεις για να αναλάβουν μέρος ή όλο το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς. Να μη δεχτούν καμία δικαιολογία σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.
                                                          
8 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.Φ.-Ν.Χ.