Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - 902.gr

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Συγκεκριμένα: 
  • Προκάλεσαν τη διοίκηση να πάρει θέση για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ότι πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι φορείς της να αναζητήσουν πόρους από την επιβολή πρόσθετης ανταποδοτικής φορολογίας από το λαό. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτούς τους σχεδιασμούς με ταυτόχρονη διεκδίκηση κάλυψης όλων των συσσωρευμένων ελλειμμάτων των δήμων και των περιφερειών που προέκυψαν από τις περικοπές των ΚΑΠ. Επίσης να διεκδικηθεί η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί.

  • Έθεσαν το ζήτημα της αναθεώρησης του προϋπολογισμού, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή διοίκηση είχε ψηφίσει τον ίδιο προϋπολογισμό για την Περιφέρεια με την προηγούμενη, του κ. Σγουρού, δεσμευόμενη να εισηγηθεί αναθεώρηση εν ευθέτω χρόνω. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν ότι η σημερινή διοίκηση εξακολουθεί να εφαρμόζει τον κατά τα άλλα αντιλαϊκό προϋπολογισμό, όπως τον είχε χαρακτηρίσει. Δήλωσαν ότι αναμένουν την έγκαιρη πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ώστε να διατυπώσουν την άποψή τους.
  • Αναφερόμενοι στην ολοκλήρωση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς από τα συμπεράσματα του συνεδρίου προκύπτει ότι για απροσδιόριστα μεγάλο διάστημα η Φυλή θα εξακολουθεί να είναι ο αποκλειστικός χώρος υποδοχής των απορριμμάτων της Αττικής. Σημείωσαν ότι «οι προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, αλλά και η εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφαιρούν κάθε πρόσχημα καθυστέρησης της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ και μη υλοποίησης του αιτήματος των κατοίκων για άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής». Τέλος, ζήτησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει τον οριστικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με σαφές χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Με αφορμή τη συζήτηση για συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020», η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι πρόκειται για ένα κατάπτυστο πρόγραμμα, μέσω του οποίου υπό την εποπτεία των αμαρτωλών ΜΚΟ και άλλων φορέων επιχειρείται ο εξωραϊσμός της ΕΕ. Πρόκειται για συνέχιση προηγούμενου προγράμματος που περιλάμβανε τη χρηματοδότηση της αντικομουνιστικής εκστρατείας με την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού. Αυτά τα προγράμματα αποτελούν μέρος μηχανισμού για την αντιμετώπιση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των λαϊκών αγώνων, ενώ αξιοποιούνται και για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπόνηση του προγράμματος είχε καταγγελθεί το Νοέμβρη του 2013 από το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Είχε υπερψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το είχε καταψηφίσει ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός υφυπουργός Ν. Χουντής. Τώρα εισηγείται τη συμμετοχή της Περιφέρειας η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειακή αρχή.