Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜE  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απαιτούμε ακύρωση της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής για ΚΟΙΝΣΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το αστικό κράτος έχει συνέχεια και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Όσοι όμως αυτοχαρακτηρίζονται ως «αριστεροί», όσοι δηλώνουν ότι θα συγκρουστούν με τις αποφάσεις και τα συμφέροντα των προηγούμενων διοικήσεων, ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους δεν «δικαιούνται» να υλοποιούν τα αντεργατικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πριν μερικούς μήνες κατήγγελλαν.
Αναφερόμαστε στην νέα απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, που πήρε κατά πλειοψηφία στις (10-2-15), στο Περιφερειακό Συμβούλιο για "Δημιουργία και λειτουργία Κεντρικού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας".
Η «επιστροφή στο ρεαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρασύρει όπως είναι φυσικό και την Διοίκηση της Περιφέρειας.
Απόφαση λοιπόν για ίδρυση Κεντρικού Μηχανισμού  στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ, στο πλαίσιο της Στρατηγικής ''Ευρώπη 2020", δράσεις για την ανάπτυξη της λεγόμενης ''κοινωνικής επιχειρηματικότητας''!!!
Είναι χαρακτηριστικά τα αναφερόμενα στην εισήγηση για το τι προωθείται με τη σύναψη συμβάσεων των Κοιν.Σ.Επ με το Δημόσιο Τομέα: προώθηση της απασχόλησης !!, ισότητα ευκαιριών !!, προσβασιμότητα για όλους, αειφορία δραστηριότητας, ηθικό !! εμπόριο, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη!!!.   
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, Να συγκαλύψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική δράση στο δημόσιο, να ανακυκλώσουν την ανεργία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι Κοιν.Σ.Επ., είναι επιχειρήσεις, που θα ψάχνουν να βρουν πελάτες και θα αναζητούν κέρδη. Παίρνουν αρμοδιότητες από το δημόσιο, συμπράττοντας μαζί του. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν λειτουργούν με τους κανόνες της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν «φθηνούς» εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Για αυτό λέμε πως οι ΚΟΙΝΣΕΠ διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών, βιομηχάνων, μονοπωλιακών ομίλων σε αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Πως αποτελούν όχημα για να συνεχίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανακυκλώνουν την ανεργία με ολιγόμηνες θέσεις εργασίας, με άθλιους μισθούς και χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για να εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις.
Τα προγράμματα αυτά δημιουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και επιδότησης των εργοδοτών δεν πρόκειται να μειώσουν ουσιαστικά την ανεργία. Όπου προχώρησαν έβαλαν πλάτη στην παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ, απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει προπληρώσει μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Απαιτούμε και παλεύουμε για:

·  ακύρωση της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής για συμμετοχή της σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

·   κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και κάθε μορφήςεπιχειρηματικής δράσης στο Δημόσιο και ΟΤΑ.

·  προσλήψεις, άμεσα, μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
                                                                                         

16-2-15

.